Gebedsdiensten 

over India

De Raad van Kerken houdt op zondag 20 januari drie oecumenische gebedsdiensten voor de eenheid. Ze vinden plaats in de PKN kerk in De Koog, in de Poortkerk aan de Elemert in Den Burg en in de RK Sint Martinuskerk in Oudeschild. Ze beginnen allemaal om 10.00 uur.

De dienst in De Koog wordt geleid door ds. Hans Marseille. Daarbij zingt het koor Joy onder leiding van Jaap van der Slikke en bespeelt Hans de Goede het orgel. In de Poortkerk gaat ds. Petra Barnard voor en zingt The Gospeltrain onder leiding van Alfons Boom. Wim Luiken is hier organist. In Oudeschild leidt ds. Keesfrank Klaassen de dienst en verleent het Texels Dubbelkwartet onder leiding van Rob Manse muzikale medewerking. Dat doet ook Johan Ran als organist.

Het thema is dit jaar aangedragen door kerken in India. Dat gebeurde al voor dat er berichten over discriminatie uit dat land wereldwijd de aandacht trokken. Toch heeft het gekozen thema hier mee te maken. 'De Dalits in India voelen zich door de profeet Micha bijzonder aangesproken. Zij lijden nog steeds onder het vernederende kastenstelsel. Officieel is het afgeschaft, maar in de praktijk nog op geen stukken na. Micha streed voor nederigheid en vooral gerechtigheid. Zij denken bij het thema 'Wandelen met God' aan op weg gaan naar een bevrijd leven', meldt de organisatie.

De opbrengst van de collecte is voor een project van de Wilde Ganzen, die vliegen voor 70 boerengezinnen in Nalgonda in het district Andhra Pradesh. Die bezitten geen toilet en moeten hun behoefte in het veld doen. Dat is gevaarlijk vanwege slangen, schorpioenen en mannen met slechte bedoelingen.

Op de site van de Raad van Kerken www.rvk.kerkpleintexel.nl staat de liturgie van de gebedsdienst, te vinden via het kopje Actueel.

Week van gebed

Deze week is de Week van gebed gehouden. Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 januari beginnen iedere avond in een ander dorp om 19.30 uur diensten. Locaties: zondag De Waal, Maandag bij Piet Prins, Postweg 169; Dinsdag: Oosterend, in de kerkekamer van de doopsgezinde kerk; Woensdag: Den Burg, 't Olijfblad; Donderdag: Den Hoorn, J. de Graaf, Naalrand 50; Vrijdag: De Koog: Schuilhut; Zaterdag: Oudeschild, kerkenkamer Zeemanskerkje. Van maandag tot en met zaterdag zijn in Eben Haezer in de Julianastraat in Den Burg om 19.30 uur diensten.