Time Out gaat drie dagen open

onder de vlag van Young4Ever

Jongerencentrum Time Out gaat onder vlag van Young4Ever wekelijks open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Op woensdag is het centrum van 15.00 tot 17.30 uur geopend voor tieners en van 19.00 tot 22.00 uur voor jongeren.

Op vrijdag is het van 15.00 tot 17.30 uur open voor tieners en van 20.30 tot 23.30 uur voor jongeren. Zaterdag kunnen tieners er van 19.00 tot 23.00 uur terecht. Tijdens openingstijden is er volgens Berber Krüger altijd een jongerenwerker aanwezig. Net als nu blijft Time Out alcoholvrij en er wordt niet gerookt. De Rabobank gaf zes computers, zodat Time Out als internetcafé dienst kan doen. 'Tieners en jongeren kunnen hier terecht om hun huiswerk te maken.' Volgens Krüger wordt het zeer op prijs gesteld als Texelaars vrijwilliger willen worden bij de stichting.

Young4Ever wil elke derde dinsdag van de middag beginnen met een meidenavond voor tieners en elke vierde dinsdag een meidenavond voor jongeren. 'Dat is nieuw. We willen er avonden van maken waarbij we leuke dingen met de meiden en waar ook serieuze zaken aan de orde kunnen komen.'

De gemeente is vooralsnog voor één jaar met de nieuwe stichting in zee gegaan. Dat leidde vorig jaar tot reuring. Texels Welzijn (io) baalde ervan dat het jeugd- en jongerenwerk niet tussen de andere welzijnsvoorzieningen kwam. De gemeente besloot met Young4Ever verder te gaan, mede naar aanleiding van een quick scan waaruit bleek dat niet iedereen even gelukkig was met de wijze waarop het jeugd- en jongerenwerk onder Pharos had gefunctioneerd. De gemeente stelt jaarlijks twee ton voor het jeugd- en jongerenwerk beschikbaar. Dat is onder meer voor de huur en onderhoud van het gebouw, de personeelskosten en om activiteiten voor de jeugd te faciliteren. Young4Ever werkt aan de hand van een plan dat Krüger opstelde en de visie Jeugd en Jongerenwerk. In het plan van Krüger is een systeem opgenomen om in beeld te hebben wat wel en niet goed gaat, zodat meteen kan worden bijgestuurd.