Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

 

Nog geen akkoord voor Wellness Tuin

De tweede poging van Piet en Ina laan om in de buurt van Loodsmansduin hun Eco Wellness Tuin van Texel te stichten is (nog) niet geslaagd. Het college werkt niet mee omdat het plan voor de plaatsing van yurts (tenten) niet voldoet aan de voorwaarden van het beleid 'Mooi Texel, meer toekomst.'

Aanvankelijk wilde Laan zijn plan verwezenlijken op een terrein aan de Mokweg maar dat werd van de hand gewezen om landschappelijke redenen. Bij de nieuwe poging had hij het oog laten vallen op een agrarisch terrein ten noorden van Loodsmansduin, tussen Mokweg en Rommelpot. Maar ook dit plan vindt geen genade omdat het gaat om 80 slaapplaatsen op een oppervlakte van drie hectare, terwijl het beleid niet meer toestaat dan 50 slaapplaatsen op één hectare. Bovendien is niet geregeld hoe het verlies van de agrarische grond wordt gecompenseerd. Als een en ander alsnog wordt geregeld en bijgesteld voelen b en w wel voor het plan omdat het wat nieuws toevoegt aan het bestaande recreatieve aanbod. De gemeenteraad zal ook nog een oordeel geven.

Bolder investeert

Sociale werkplaats De Bolder schaft een elektrisch aangedreven vorkheftruck aan als vervanger van de diesel aangedreven truck. Reden is dat het wettelijk niet is toegestaan om met een diesel binnen de gebouwen te werken. Hoewel de oude truck maar weinig binnenshuis werd gebruikt en dan nog met open deuren, moest toch tot vervanging worden besloten.

De werkplaats vervangt ook een verpakkingsstraat voor het verpakken van vloerplaten. Deze apparatuur bestaat uit een sealapparaat, krimptunnel en rollenbaan voor aan- en afvoer. De bestaande, 15 jaar oude straat gebruikt veel energie, geeft niet altijd de gewenste kwaliteit en is ook technisch aan vervanging toe. Met beide investeringen is totaal € 115.000, - gemoeid.