Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Klucht Nieuw Leven

Toneelvereniging Nieuw Leven speelt zaterdag 19 en 26 januari de klucht Alfred & Albert van Carl Slotboom. Plaats van handeling is beide malen dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild, aanvang 20.00 uur.

 

Hoofdpersoon in het stuk is ene Alfred. Als zijn vrouw en dochter een paar dagen naar Appingedam gaan, ziet hij zijn kans schoon en besluit hij de bloemetjes buiten te zetten in Parijs. Met zijn boekhouder Paul spreekt hij af voortdurend contact te houden via de mobiele telefoon. Op het moment dat hij wil vertrekken, verschijnt er iemand die roet in het eten wil strooien. Alfred laat zich zijn snoepreisje niet door de neus boren en vertrekt tóch naar Parijs. Tijdens zijn afwezigheid verschijnen verschillende logés die voor de nodige verwarring zorgen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Martien de Vries. Andere spelers zijn Ria Boeijen, Franka Ganzevles, Piet Smits, Yvonne van de Pijpekamp, Emmy Zijerveld, Ed Witte, Dick Witte en Kees Hin. De regie is in handen van Kees Hin en Jaap Zuidewind.

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd bij Tineke van Beek, tel. 313008.

Jan Rot – "De grote Jan Rot show"

Cabaretier Jan Rot treedt vrijdag 18 januari op in theaterrestaurant Klif 12.

Jan Rot live is een unieke ervaring: "IJzersterk... intens... ontspannen..." (Telegraaf)

Al meer dan 30 jaar steekt Jan Rot met kop en schouders boven zijn collega's uit. Zelfs Lange Frans, Robert Long en Long Tall Ernie legden het tegen zijn 1 meter 99 af. Ook op toneel is Jan geen kleine jongen.

In "De grote Jan Rot show" staat hij in zijn eentje met piano en gitaar op het podium en laat zijn toeschouwers in twee keer vijftig minuten 'alle hoeken van zijn muziekkamer zien'. Hij stuift door zijn carrière, van zijn debuut als stersopraan bij de Zandvoortse Zangertjes, zijn tijd als Rocker in Holland, zijn hit met Doe Maar de musical, tot zijn klassieke avonturen en meest recente filmpjes op YouTube. Ridder Rot, mei 2012 nog groot in Carré, is volgens Boudewijn de Groot de maker van een van de mooiste NL-albums ooit, is gevierd om zijn liedvertalingen en zingt tot vreugde van velen ook weer volop eigen nummers, oud en nieuw.

Over zijn vorige soloprogramma "Ik hou van jou!" schreef de pers: "Onwaarschijnlijk goede vertaler" "Rasentertainer..." "Jan Rot laat de Nederlandse taal bloeien!".