Aandacht TOP voor haven, 

bedden en bestemmingsplan

 

De herziening van de nota Recreatie en Toerisme, de nieuwe bestemmingsplannen voor de dorpen en het buitengebied en de toekomst van de haven in Oudeschild.

Dat zijn volgens fusiemanager Michel Gregoire van het Texels Ondernemers Platform enkele belangrijke zaken waar TOP in 2013 mee te maken krijgt. Dit liet hij maandag weten tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ondernemersplatform op De Krim.

Wat de nota Recreatie en Toerisme betreft, is er voor TOP werk aan de winkel. De gemeenteraad heeft op dat front de startnotitie Mooi Texel, meer toekomst opgesteld. Daarin staat onder meer dat er maximaal vierhonderd toeristische slaapplaatsen bij zouden mogen komen. TOP is daar niet gelukkig mee en waarschuwde de politieke partijen tijdens een vergadering in september dat het vaststellen van die grens een risico is voor de beleidskeuzen die uit het rapport Richting voor Economie voortvloeien. Gregoire merkte op tot nu toe vanuit de raad geen reactie op de inspraak van TOP te hebben gehad.

Voor de haven in Oudeschild deed TOP eind vorig jaar een oproep op de eigen website aan de leden om mogelijke nieuwe vormen van gebruik op te sommen. Bedoeling is dat die aan de orde komen bij nieuwe overleggen over de havenvisie. Die worden onder meer gevoerd door de Stichting Havenbelangen Oudeschild, een stuurgroep en een projectgroep met betrokkenen. Bedoeling is dat de visie in de loop van het jaar op tafel komt te liggen, zodat de gemeenteraad besluiten kan nemen.
Wat TOP betreft moet het Texelvignet worden gekoppeld aan de mobiliteit op het eiland. TOP heeft daar al vaker op gewezen. Volgens het platform is het belangrijk dat het Texelvignet goed onder de aandacht wordt gebracht van gasten.