Glowgolf zoals het wordt gespeeld in Scheveningen.
Glowgolf zoals het wordt gespeeld in Scheveningen. Foto: Foto internet

GlowGolf vakantiepark De Krim

 

Vakantiepark De Krim is plannen aan het ontwikkelen om de midgetgolfbaan te overdekken. Bedoeling is dat in de nieuwe ruimte onder meer GlowGolf wordt geïntroduceerd.

Dat liet directeur Iwan Groothuis maandag weten tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Texels Ondernemers Platform op De Krim. GlowGolf lijkt op midgetgolf, met het verschil dat het binnen in een donker ruimte wordt gespeeld. De banen worden verlicht door blacklight, waardoor alles op een bijzondere manier wordt verlicht. Er zijn tot nu toe pas een paar plekken in het land waar GlowGolf bestaat.

Volgens Groothuis wordt met de overkapping van de midgetgolfbaan tegelijkertijd een nieuwe slechtweervoorziening voor gasten gecreëerd. 'Voor het zover komt, onderzoeken we eerst hoe we een hal kunnen realiseren die niet storend is, maar past bij de uitstraling van het centrum.' De ruimte moet circa duizend vierkante meter groot worden. Naast GlowGolf wordt ongeveer de helft van de hal ingericht voor Laser Games. Met deze ontwikkelingen speelt De Krim in op de stijgende vraag van groepen op het vakantiepark.

Groothuis liet weten dat het vakantiepark in 2013 met diverse ontwikkelingen bezig is. Zo is bij de gemeente een aanvraag ingediend om 13 vakantiehuizen van honderd vierkante meter op bungalowpark 't Hoogelandt aan de Pelikaanweg te realiseren. De Krim speelt daarmee in op het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied dat recreatiewoningen van honderd vierkante meter toestaat. De Krim heeft van de gemeente inmiddels vergunning gekregen vier vakantiewoningen met rieten dak op 't Hoogelandt te bouwen.

In het jaar 2012 stonden ze evenmin stil op De Krim. Kabeltex legde 80 kilometer glasvezelkabel aan op het park, het klimpark van Morten Eschweiler werd in gebruik genomen en het bungalowpark van het UWV aan de Pelikaanweg werd gekocht. Daarnaast kon De Krim na jaren van voorbereidingen eindelijk beginnen met de uitbreiding van de golfbaan van negen naar achttien holes. Groothuis liet grappend weten dat op hole 10 (nu nog een zandvlakte) inmiddels het eerste balletje is geslagen.

De Krim is ook nog steeds bezig met de realisatie van een nieuw zwembad, al staat dat mede door het kostenplaatje iets minder hoog op de prioriteitenlijst. Groothuis: 'We blijven bezig met de plannen, zodat we meteen kunnen starten als het zover is. Maar dat zal, als alles meezit, op zijn vroegst in 2014 zijn.'

Tevens wordt al enige maanden gewerkt aan uitbreiding van golfbaan De Texelse, van 9 naar 18 holes. Na voltooiing beschikt Texel over de eerste openbare 18 holes links van Nederland, wat staat voor een aan zee gelegen golfbaan in de duinen. Als het zover is, heeft de golfbaan een totale lengte van zes kilometer en is de huidige golfbaan van 35 hectare uitgebreid met 25 hectare.