Architect Erik-Jan Vermeulen (links) met zijn collega's.
Architect Erik-Jan Vermeulen (links) met zijn collega's. Foto: Gerard Timmerman

Vermeulen Architect van het Jaar

Architectenburo Concrete uit Amsterdam, eigendom van oud-Texelaar Erik-Jan Vermeulen, Rob Wagemans en Liza Hassanzahed is gekozen tot Architect van het jaar 2012.

Het bureau verdiende deze waardering 'door een totaalconcept te bieden, waarin architectuur, interieur, marketing, imagebuilding en uitvoering op een unieke manier hand in hand gaan, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de esthetiek van de architectuur. Een aanpak die tegelijkertijd aantoonbaar nieuwe markten aanboort en zo nieuwe kansen biedt'.

Bekende projecten van Concrete zijn de verbouwing van het REM-eiland in Amsterdam, de inrichting van de bibliotheek in Almere en het CitizenM-hotel in Londen. Het bureau ontwierp ook het Spaanse restaurant Vi Cool in Hong Kong, het vierde CitizenM hotel in Londen en vier nieuwe torens in het Amerikaanse Jersey City.

De verkiezing Architect van het Jaar is voor het zesde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Aan de winnaar is een geldbedrag van €5.000,- overhandigd. Concrete neemt het stokje over van Atelier Kempe Thill.