Veel marsen Van der Slikke en Bos

Corry van der Slikke en Frans Bos zijn mede dankzij zeven marsen de winnaars van de dertiende ronde van de klaverjascompetitie. Frans Stark en Bas Tromp behouden de leiding in het algemeen klassement.

Zowel het rondegemiddelde (6258) en het aantal marsen (38) was deze week aan de hoge kant. Het hoge aantal marsen was vooral te danken aan Corry van der Slikke en Frans Bos. Zij speelden er zeven en mede daardoor haalden zij met 7583 punten de hoogste score. Van der Slikke en Bos deden daardoor prima zaken in de staart van het klassement. Zij doen de rode lantaarn over aan de concurrentie en hebben weer aansluiting met een grote middenmoot.

Ook Huug Snoek en Peter van Heerwaarden waren na een iets mindere periode weer goed op dreef. Zij tekenden met 6931 punten voor de tweede plaats, een score die met vier redelijk gelijkmatige boompjes tot stand kwam. Het leverde weer een plaatsje winst op. Van Heerwaarden en Snoek staan nu zevende.

Fenny van Exel en Tiny Kok handhaven zich uitstekend in de middenmoot door derde te worden. Zij behaalden 6724 punten en staan nu elfde in het algemeen klassement. Co Koomen en Lieuwe van der Veen blijven dankzij een score van 6627 punten goed meedraaien in de top. Zij handhaven zich op de tweede plaats van het klassement.

Bas Tromp en Frans Stark zijn de mannen in vorm, maar leken toch een slechte avond tegemoet te gaan. Met een opening van ruim 1100 en even boven de 1500 zag het er ernstig naar uit dat de heren de eerste plaats zouden moeten inleveren. Maar in het derde en vierde spel zetten zij er de schouders nog eens onder. Een fraaie eindsprint van ruim 1800 en bijna 2000 leverde onverwachts nog een vijfde plaats op met 6565 punten. Omdat de directe concurrenten een minder goede avond hadden wisten Tromp en Stark hun voorsprong zelfs nog wat uit te breiden.

Van der Veen en Koomen blijven nog goed in het spoor met een achterstand van een kleine 600 punten, maar Vlaming/Geus (nu derde op ruim 1100 punten) en Weijdt/Koomen (vierde op ruim 1700 punten) moeten toch een gaatje laten vallen.

Ook in de periode gaan Tromp en Stark fier op kop. Ook hier bezetten Koomen/Van der Veen de tweede plaats en wordt de derde plaats ingenomen door het in deze periode verrassend sterk acterende duo Wiersma/Sipsma.