Afbeelding
Foto:

Les Misérables in première

Cinema Texel beleeft deze week de première van Les Misérables, de verfilming van de succesvolle musical, die door al meer dan 60 miljoen mensen is gezien. Beide zijn gebaseerd op het beroemde boek van Victor Hugo, dat zich in het 19de-eeuwse Frankrijk afspeelt en het verhaal vertelt van ex-gevangene Jean Valjean (een rol van Hugh Jackman). Na zijn voorwaardelijke vrijlating wordt hij tientallenjaren lang achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe). Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway). Les Misérables is geregisseerd door Tom Hooper, die met The King's Speech de Academy Award won.

Een deel van de andere films is geprolongeerd. Daaronder The Hobbit: An Unexpected Journey van Academy Award-winnaar Peter Jackson, gebaseerd op het bekende meesterwerk van Tolkien. Het verhaal speelt zich af in Middenaarde en gaat over een epische expeditie van titelpersonage Bilbo Balins en een groep dwergen naar het verloren dwergenrijk Erebor, dat veroverd is door de afschrikwekkende draak Smaug. De tocht voert hen naar de wildernis en verraderlijke gebieden vol aardmannen en orks, dodelijke wargen en tovenaars.

In de serie FilmArt draait vanavond (vrijdag) nog eenmaal Amour, over een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt. De film won diverse internationale prijzen, waaronder de Gouden Palm op het festival in Cannes. Bovendien is Amour kanshebber voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Maker Michael Haneke is ook bekend van Das Weiße Band en Caché.

Maandag draait een 'mysterie movie', een film die officieel nog niet uit is en waarvan de titel tot het laatste moment geheim blijft. Het volledige programma is te vinden in de agenda elders in deze krant.