Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

 

Groots kerstkorenconcert 

In de RK-kerk aan de Molenstraat in Den Burg vindt zondag 16 december een kerstkorenconcert plaats, waaraan wordt meegewerkt door Popkoor Texel en het Kinderen voor Kinderenkoor van Artex.

Het is inmiddels voor het vierde achtereenvolgende jaar dat Artex-Kunstenschool Texel een Kerstkorenconcert houdt. Het Kinderen voor Kinderenkoor brengt een gevarieerd programma. Naast Hongaarse liedjes en nummers van Kinderen voor Kinderen zal de kritische noot niet ontbreken. Daarvoor zorgt het lied Als de lichtjes doven, een lied over vrede, armoede en de betekenis van Kerstmis. Popkoor Texel zingt arrangementen van klassieke nummers als Bridge over Troubled Water en Driving home for X-mas. Beide koren staan onder leiding van Matthieu Vulto en worden begeleid door Siebold van Breukelen (piano), Marcel Buijsman (drum), Orpheo Oostveen (gitaar) en Lucas Tijssen (bas). Het betreft hier een gezelschap gerenommeerde muzikanten die al jarenlang met elkaar samenspelen. Een en ander moet borg staan voor een geslaagd optreden.

De muzikale intermezzi worden verzorgd door Sterre Veldhuis op harp, Dyo Wassink (orgel), Roos Bakker (zang) en Mathieu Vulto (bugel). Ook Mariëlle Driehuis (zang) en Siebold van Breukelen (piano) nemen een intermezzo voor hun rekening.

Special voor deze krant ook al een verslag: Niet eerder had Popkoor Texel zóveel stemmen. Zondag tijdens het kerstconcert zong de hele kerk uit volle borst mee met het popkoor. Het was een gevarieerde en sfeervolle middag met optredens van het popkoor, het Kinderen voor Kinderen Koor en met muzikale intermezzo's. Het was ook de middag van Mathieu Vulto, die als dirigent, muzikaal leider, muzikant, presentator en met zijn aanstekelijk enthousiasme zijn stempel op de middag drukte. Moeiteloos kreeg hij de volle kerk mee om samen met het popkoor een canon te zingen, wat het concert een extra dimensie gaf.