Afbeelding

Koffie met de boswachter

Algemeen Texel Actueel

Altijd al een echte boswachter willen ontmoeten? Vanaf nu kan dit elke dinsdagochtend van 11:00 tot 12:00 in Natuurcentrum De Marel van Natuurmonumenten.

Iedere dinsdag is daar één van de boswachters van Natuurmonumenten beschikbaar voor alle vragen over de natuur op Texel en de gebieden van Natuurmonumenten. Heb je iets op de foto gezet waarvan je niet precies weet wat het is? Kom langs en wellicht krijg je meteen antwoord, of kun je samen met de boswachter uitzoeken wat er op de foto staat.

Je kan tijdens dit uur op de dinsdagochtend vrij in gesprek en ook meer inhoudelijke vragen stellen over bijvoorbeeld het beheerwerk, waterhuishouding en ecologie in gebieden van Natuurmonumenten. Naast de boswachter van Natuurmonumenten die er op dinsdagochtend aanwezig is, wordt het Natuurcentrum dagelijks bemenst door mensen het Vogelinformatiecentrum die namens Natuurmonumenten gastheer zijn. Zij kunnen je alles vertellen wat er in het gebied Waalenburg en langs de Vogelboulevard te zien is. In het Natuurcentrum is er ook een permanente tentoonstelling van een collectie opgezette vogels en buiten is er voor de jeugd uitdagende speelnatuur. Vanaf het Natuurcentrum beginnen er ook een aantal mooie rondwandelingen door het natuurgebied Waalenburg en bij het vogelkijkpunt De Marel kan je genieten van de vele steltlopers.

De toegang tot Natuurcentrum is gratis. Locatie: Nieuwlanderweg 38 in Natuurgebied Waalenburg. Open dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur en op zondag van 11-17 uur.

Van onze partners