Satelliet ANS verbleef van augustus 1974 tot juni 1977 met succes in de ruimte.
Satelliet ANS verbleef van augustus 1974 tot juni 1977 met succes in de ruimte. Foto: Stichting Beeldlijn

Soof 3 en Satelliet ANS in Bioscoop

Algemeen

In Cinema Texel de komende week een gevarieerd aanbod voor zowel de volwassen als de jeugdige filmliefhebber. ‘Soof 3’ en ‘After Ever Happy’ zijn dagelijks te zien en ‘Elvis’ en ‘Top Gun Maverick’ zijn ook nog een aantal keren geprolongeerd. In de de serie ‘Classics op het doek’ maakt de film ‘ET’ op woensdag en zaterdag om 16:00 uur zijn opwachting.Verder op zondagmiddag om 13:30 uur een speciale voorstelling van de Documentaire film ANS over de eerste Nederlandse satelliet die in 1974 werd gelanceerd. 

ANS


Satyeliet ANS verbleef van s - Stichting Beeldlijn

De vertoning is op voorspraak van Corrie de Jager. Haar vader, de vorig jaar overleden professor -en ereburger van Texel- Kees de Jager, was betrokken bij de wetenschappelijke aspecten van deze succesvolle satelliet ANS (Astronomical Netherlands Satellite). De film is gemaakt door Jasper Huizinga en Lotte Veltman en makers en familieleden van Kees de Jager zullen aanwezig zijn bij deze vertoning om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Donateurs van Volkssterrenwacht De Jager hebben vrij toegang, overige bezoekers betalen €5, net als bij lezingen van de Sterrenwacht.

Soof 3 


After ever happy

In het vierde deel van de After-serie worden Tessa en Hardin gedwongen om volwassen te worden. Ze zijn tegen alle verwachtingen in nog bij elkaar, maar het spant er nu om of hun liefdesverhaal zal eindigen als een sprookje, of dat hun gepassioneerde maar giftige relatie definitief tot een einde komt. Een onthulling uit het verleden brengt de onvoorspelbare Hardin van slag en ook Tessa krijgt flink wat te verwerken. Ze is niet langer het lieve, eenvoudige meisje dat ze was toen ze Hardin leerde kennen. Hoe meer er naar boven komt uit Hardins tragische verleden, hoe harder hij iedereen van zich afstoot. Tessa begrijpt de heftige gevoelens die hij probeert te verbergen achter zijn stoere façade en is de enige die hem kan kalmeren. Hij heeft haar nodig, maar heeft zij hem ook nodig? Tessa twijfelt of ze hem kan redden zonder zichzelf te verliezen. Ze wil vechten voor hun relatie, maar voor wie vecht ze eigenlijk?

Ted & De Magische Smaragd


Ted is een simpele, vriendelijke en fantasierijke bouwvakker die bij toeval archeoloog is geworden. Samen met archeologe Sara Lavroff en andere vrienden beleeft hij opnieuw een spannend avontuur. Een animatiefilm voor de hele familie, geregisseerd door Enrique Gato.

Het volledige filmoverzicht

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 15 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 18 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5