Antoine Kersten (links) en Gerdi Reijers tonen trots hun bekers
Antoine Kersten (links) en Gerdi Reijers tonen trots hun bekers Foto:

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Reijers afgetekend kampioen, Kersten houdt stand

Sport

Zaterdag, de eerste dag van deze tweedaagse wedstrijd, zijn kaf en koren al flink gescheiden en wordt zondag door het gros van de spelers vooral om eerherstel gestreden, niet meer om podiumplaatsen.

Bij de dames kan Lot van Schelt, de meervoudig clubkampioene, haar focus niet vinden. Meer dan een zevende plaats zit er dit jaar voor haar niet in. Na de eerste dag zijn Thea Bakker (96 slagen), Annemarie Breukels-Heijtink (94) en Elda Panoto (ook 94) de naaste belagers van Gerdi Reijers. Nou ja, naaste belagers. Reijers is een van de beste golfers van de club en veruit de beste van dit vrouwelijke gezelschap. Na een rondje 80 kan zij zondag met ‘twee vingers in de neus’ hole 19 tot en met 36 spelen. Dus eigenlijk is de vraag, ‘wie wordt er tweede en wie derde’? 

Bij de mannen is het allemaal veel spannender. Tussen klassementsleider Antoine Kersten (80 slagen) en de nummer vijf in het klassement, Maurice Frantzen is het verschil slechts vier slagen. Floris-Jan Zwaag (82), Herbert de Geer (82) en Kevin van Zuilekom (83) hijgen Kersten bijkans in de nek. 

Reijers speelt ook de tweede dag ongenaakbaar. Met een rondje 83 (163 slagen totaal) wordt zij afgetekend kampioen. 

Panoto speelt twee dagen stabiel en praktisch haar handicap. Zo moet het, wil je kans maken op een podiumplaats. En met 95 slagen (189 totaal) legt zij beslag op de tweede plek. Marion van Dijk, spelend met handicap 16,9, doet voor het eerst mee aan deze clubwedstrijd. 99 Slagen op de eerste dag wijten we gemakshalve maar aan zenuwen en onwennigheid. Van dat alles is zondag niets van te merken want met haar ronde 94, na Reijers de beste ronde van de dag, en dus 193 in totaal wordt Van Dijk knap derde. 

Hugo Groothuis, de strokeplay-kampioen van de afgelopen twee jaar, is wegens vakantie niet in staat zijn titel te verdedigen. De titel is derhalve vacant. 

Twee dubbel bogeys…..op hole 17 en 18. Zelden toont Van Zuilekom zijn emoties, maar voor de toeschouwers op het terras van het clubhuis is duidelijk dat hij zijn kansen heeft vergooid. Met 82 slagen (165 over beide dagen) wordt hij opnieuw tweede. 

Ook aan het loopje van Zwaag is te zien dat hij niet zijn beste golf heeft gespeeld. Een goede eerste dag wordt gevolgd door een veel mindere tweede (88/170). Meer dan een derde plaats zit er niet in.

Thuis, op loopafstand van de golfbaan, voorafgaand aan de wedstrijd, is Kersten al lang en breed met de wedstrijd bezig. Ook deze trofee wil hij in zijn flink gevulde prijzenkast. Een gefocuste stilte - er wordt niet veel gepraat - hangt er huize Kersten/Visser. Dit is zijn kans. En die grijpt hij. Met opnieuw een rondje 80 (160 totaal) wordt hij voor het eerst Clubkampioen Strokeplay. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3