Sonja Brussen: olieverf op doek (in Galerie Posthuys)
Sonja Brussen: olieverf op doek (in Galerie Posthuys) Foto: Sonja Brussen

Dit artikel is geschreven door
Galerie Posthuys

Galerie Posthuiys is te vinden aan de Brink in De Koog.

Sonja Brussen exposeert in Galerie Posthuys

Cultuur

De kans is groot dat wandelaars haar afgelopen weekend hebben gezien in de Texelse duinen of in de Slufter. Sonja Brussen was volop aan het werk op Texel. De schilder exposeert vanaf woensdag 7 september nieuwe schilderijen in Galerie Posthuys.

Voor plein-air kunstenaar Sonja Brussen (1974) is de natuur de grootste inspiratiebron. Ze gaat eropuit om het moment te vangen, de snelheid van het licht, de verandering van de wolken. Het is een voortdurende jacht en een dagelijkse zoektocht om licht, lucht en ruimte vast te leggen. De natuur, die haar al vanaf jong heeft gefascineerd, legt ze dan ook vast met een minimum aan menselijke invloeden.

Haar krachtige werken, die impressionisme en expressionisme verbinden, worden door Sonja Brussen alla prima geschilderd (nat-in-nat). Haar techniek en kleurgebruik zijn sterk en zeer persoonlijk. In het veld laat ze zich beïnvloeden door wat er gaande is in de natuur: zon, kou, wind, regen. Al deze invloeden dragen bij aan de totstandkoming en sfeer van haar werk. Daar hoort voor haar ook het geluid van de natuur bij: de vogels, de wind, een plons in het water en het geritsel in de struiken. Die natuurbeleving is zo intens, dat je, als je naar haar werken kijkt, je direct ervaart dat je midden in dat stukje natuur staat. Je kijkt daardoor niet alleen naar een afbeelding van de natuur, maar je maakt er als het ware onderdeel van uit.

Brussen exposeert in de grote zaal van Galerie Posthuys. Daarnaast zijn o.a. pasteltekeningen van Maurice Christo van Meijel en keramiek van Gert de Mulder te zien. Het eerbetoon aan Marian Smit is nog twee weken te zien. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Sonja Brussen: olieverf op doek (in Galerie Posthuys)
Sonja Brussen: olieverf op doek (in Galerie Posthuys)
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 7 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 11 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15