Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Gerard de Heer wint derde Zomerloop

Sport

Met een ruime voorsprong heeft Gerard de Heer uit Utrecht woensdag de 8,4 kilometer bij de AV Texel Zomerloop gewonnen. Hij klokte 33:17. “Ik heb lekker gelopen. Het ging goed en met het tweede rondje, had ik weinig verval. Het is een mooi parcours en even wat anders dan een strandloop”, was de reactie van De Heer na afloop.

Zijn concurrenten hadden iets langer werk. Edwin Veenstra uit Enschede was de ‘best of the rest’ en noteerde 36:06. Dave de Bruijn uit Den Burg hield de Texelse eer hoog en finishte als derde in 36:54.

De 4.4 kilometer werd gewonnen door Milan Veenstra uit Enschede in 15:54. Milan ging zo hard dat hij zijn vader Edwin in het eerste rondje niet kon hazen. De 14-jarige Katharina Bayer uit Duitsland was het snelste meisje en liep soepel naar 23:28.

De jeugd mocht weer drie ronden op de spiksplinternieuwe baan hun wedstrijd uitgevechten. Caro Vonk uit Giethoorn liep zelf op blote voeten. Of ze haar schoenen was vergeten of dat ze het gewoon zonder wilde proberen, dat antwoord ligt in het midden. Ze werd wel mooi derde bij de meisjes in 7:02. Mila de Bruijn uit Den Burg werd tweede in 4:54 en met nog een flinke eindsprint om de klok in 4:40 te laten stil zetten, won Evy Lammers uit Brunssum de gouden medaille. Bij de jongens was het net als vorige week Wout Vet uit Landsmeer, die het snelste was bij de jongens. Met 4:36 was hij Kas Vonk uit Giethoorn ruim voor, die in 4:59 tweede werd. De familie Vet mocht in de persoon van Lars het podium compleet maken en met zijn eindtijd van 5:42, werd hem de welverdiende bronzen medaille omgehangen. 

De volledige uitslagen en foto’s staan op avtexel.nl. De eerst volgende loop van AV Texel is komende zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven bij de kiosk vanaf 9:45 uur en de start is om 10:30 uur.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45