Floris-Jan Zwaag en Nannette Egberts, de nieuwe Senioren Clubkampioenen van Golfclub De Texelse
Floris-Jan Zwaag en Nannette Egberts, de nieuwe Senioren Clubkampioenen van Golfclub De Texelse

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Zwaag ondanks misslag toch Senioren Clubkampioen Strokeplay

Algemeen

Met een comfortabele voorsprong van vier slagen begint Floris-Jan Zwaag aan de tweede en finale dag van het Senioren Clubkampioenschap Strokeplay op Golfbaan De Texelse. In een flight, samen met naaste concurrenten Maurice Frantzen (83 slagen) en Leo Saal (90), begint hij zondagochtend aan een soort driemans-matchplay. Een van hen zal naar alle waarschijnlijkheid kampioen worden.

Frantzen hoeft maar 4 slagen in te lopen op Zwaag en na zijn geweldige laatste 4 holes (1 onder het baangemiddelde) van zaterdag zit de moed er goed in. Als hij zondagochtend drie holes later twee birdies en een par heeft genoteerd, is hij al iets dichter bij de koploper gekomen.

In zoverre Saal überhaupt titelaspiraties heeft, die verdwijnen op hole 2, de immer lastige par 4 ‘dogleg’ naar links, als hij zijn afslag rechts de eikenbossen inslaat. Helaas zal het die dag voor hem niet veel beter worden.

Favoriet Zwaag doet gewoon wat hij moet doen. Rustig blijven, bal in de baan houden en parretjes maken. Weinig tot geen ‘greens in regulation’, maar wel eindeloos up en downs. De eerste negen loopt hij net als zaterdag in 37 slagen. Frantzen heeft ondertussen na zijn vliegende start een paar steken laten vallen. Een volkomen onnodige dubbel bogey op hole 8 doet zeer. 40 slagen over de eerste negen.

Bij de afslag op 10 heeft Zwaag zijn voorsprong dus uitgebreid naar zeven slagen. Maar dan de par 4 11-de, windje tegen. Zwaag maait met een houten 3 vol over de bal heen die 10 meter verder in de bushbush ploft. Dat is 7 jaar geleden voor het laatst gebeurd. Nou ja, niets menselijks is dus ook hem vreemd. Het gevolg, een triple en nog een paar bogeys op 12 en 13 en de strijd is weer “aan”.

Frantzen keurig met 4 parren door hole 10 tot en met 13, maar Zwaag wordt weer wakker terwijl zijn naaste belager een dip krijgt; op 14 een bogey en op hole 15 zelfs een triple, terwijl Zwaag daar twee degelijke parren maakt. 

Geen uitschieters meer op de laatste drie holes alhoewel de perfecte chip-in van Saal op 16 vermeld dient te worden, maar dat is bij lange na niet genoeg voor de Cocksdorper om met een goed gevoel in het clubhuis terug te keren. Wat rest is een teleurstellend rondje 99, 189 slagen in totaal en een vierde plaats in de eindrangschikking.

Zwaag komt dus niet meer in de problemen en met een rondje 81 (160 totaal) wordt hij voor de vierde keer Senioren Clubkampioen. Frantzen legt met in totaal 168 slagen beslag op de tweede plaats, een plek beter dan vorig jaar.

Antoine Kersten heeft revanche genomen voor zijn ondermaatse prestatie van zaterdag (91 slagen). Hij loopt zondag een rondje 80, de beste score van de dag, en goed voor een derde plaats (171). 

Er verschijnen deze editie, teleurstellend, slechts drie dames aan de start van wat toch echt een clubkampioenschap is; Nannette Egberts, Remkje Visser en zevenvoudig senioren kampioene Lot van Schelt. Egberts (93 slagen) heeft een slag voorsprong op Van Schelt (94) en vier slagen op Visser (97). Het zit dus dicht bij elkaar en alles is nog mogelijk. Visser is de laatste tijd goed op tik en die vorm laat haar ook zondag niet in de steek. Een rondje 91 is zelfs het beste score van het weekeinde. Genoeg is dat helaas niet. Met in totaal 188 slagen wordt zij tweede.

Van Schelt kan het luttele slagje achterstand op Egberts niet goedmaken. Ze heeft haar dag niet en met 98 slagen en 192 in totaal gaat ook de tweede plek aan haar neus voorbij. Egberts rondt De Texelse in 94 slagen, nipt voldoende om zich voor het eerst te kronen tot Senioren Clubkampioene 2022. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3