Tessa Krijnen - Betsema in de nieuwe winkel aan de Nikadel in De Koog.
Tessa Krijnen - Betsema in de nieuwe winkel aan de Nikadel in De Koog. Foto: Yessica Haker

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

“Tijd genomen om goed te bepalen hoe ik de winkel wilde inrichten”

Algemeen

Het was een droom die ze al langer had en waar ze tweeënhalf jaar geleden echt mee aan de slag ging om hem te verwezenlijken. Het leidde tot de realisatie van Depot 33 – Family Conceptstore, de nieuwe winkel van Tessa Krijnen - Betsema aan de Nikadel in De Koog die vorige week vrijdag werd geopend. Een winkel met diverse merken kleding in de nieuwbouw van Tuin schuin tegenover het parkeerterrein bij de Lidl.

Ik denk dat ongeveer 95 procent van wat ik nu aan merken heb, nieuw is voor Texel en daar ben ik trots op

Het is een ruim opgezette winkel geworden die ze in eigen beheer (en samen met anderen) ontwierp. Er is bewust veel ruimte tussen de kledingrekken, zodat ouders met kinderen in een buggy en mensen met bijvoorbeeld een rollator de ruimte hebben. “We kunnen er wel twee keer zoveel neerzetten, maar ik vind het belangrijk dat je rustig kunt rondkijken zonder het gevoel te hebben dat het druk is.”

Tessa begon in 2020 tijdens de coronatijd met het werken aan de bedrijfsplannen voor de winkel. Ze was op dat moment nog productmanager bij AGU in Alkmaar, een groothandel voor sport, fiets,- en regenkleding waar ze verantwoordelijk was voor de regenkleding. In 2021 nam ze ontslag bij AGU, werkte ze een tijdje bij de Hema waar Rob en Chantal Zwetsloot haar de fijne kneepjes van het vak lieten zien en legde ze contact met diverse kledingmerken om te bekijken wat de mogelijkheden waren.  ”Ik denk dat ongeveer 95 procent van wat ik nu aan merken heb, nieuw is voor Texel en daar ben ik trots op.” De afgelopen twee maanden werd met behulp van vrienden en familie de winkelruimte geheel ingericht. Volgens Tessa was het prettig om tijdens de coronatijd de plannen vorm te kunnen geven. “Er zat geen stress op, waardoor ik de tijd had om goed te kunnen bepalen hoe ik alles graag wilde hebben.” Dat leidde onder meer tot een kleine glazen kas in de winkel die op rustige momenten in het jaar als werkruimte dienst gaat doen. Tessa deelt de glazen kas samen met Yessica Haker die als creatief brein bij haar in dienst is getreden.

Depot 33 richt zich op kleding die duurzaam is en niet per se aan tijd gebonden is. “Mijn visie is dat je hier vanaf nul jaar juiste kleding voor je kind kan vinden, maar dat mijn oma van negentig hier ook een mooie blouse kan vinden.” Op het moment gaat de focus naar het draaien van de zaak, maar ze wil zich ook op nieuwe ontwikkelingen richten. “Bijvoorbeeld incidentele samenwerking met andere lokale ondernemers en ik wil ook graag zelf kleding ontwerpen. Toen ik bij AGU werkte, heb ik diverse fases daarvan doorlopen en dat is interessant om in de toekomst te doen.”

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2