Afbeelding

ZDH lijdt geflatteerde nederlaag

Algemeen

ZDH heeft de zege op Callantsoog geen goed vervolg kunnen geven. In Benningbroek ging ZDH tegen DESS, de nummer twee van de ranglijst, met 6-0 ten onder. Drie goals vielen in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Coach Joop Rommets kan al een tijdje geen beroep doen op drie geblesseerde spelers. Daar kwam vorige week ook Tom Bijl bij, die zijn pols brak bij een valpartij tegen Callantsoog. Gelukkig heeft ZDH veel oud-leden die willen bijspringen, onder wie Fedor van Elk. Hij speelde in 2009 zijn laatste duel in ZDH 1 en keerde dertien jaar later terug in de selectie.

ZDH nam zich voor compact te spelen en op een counter loeren, maar direct vanaf de aftrap verslikte aanvoerder Guido Boogaard zich. Hij herstelde zich en voorkwam daarmee een valse start. Daarna moesten de Zwaluwen zich beperken tot verdedigen. Net toen ZDH zelf een aardige aanval op de harde en droge grasmat legde, kregen de Hoornders een counter om de oren: 1-0.

In het vervolg had ZDH het lastig, maar leek de schade beperkt te blijven tot één treffer. Totdat de concentratie verslapte en in de slotseconde voor rust toch de 2-0 viel.

Na de thee speelde ZDH best aardig. Uiteraard waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar ook de gasten waren een paar keer gevaarlijk. Zo zag Barry van der El een vlammend schot knap door de keeper naast worden getikt. Na ruim een uur kreeg DESS een corner en kopte een van de lange spelers onhoudbaar raak: 3-0

Vervolgens maakte Van Elk zijn rentree voor de moegestreden Frenk van Heeringen. Ondanks nog een paar dappere pogingen van de hardwerkende Tom Reijnders en kilometervreter Tijs van Exel om een eretreffer te maken moest ZDH in de slotfase ver terug. In de slotminuten vielen er nog liefst drie treffers en viel de uitslag toch nog hoog uit: 6-0.

Zodag is topscorer Gijs de Graaf weer van de partij en keert Joost Boekel terug van vakantie. De Zwaluwen gaan het dan in Den Hoorn proberen WBSV lastig te maken.

Maar eerst staat dinsdagavond de algemene ledenvergadering op de agenda. De jaarcijfers van de laatste twee coronaseizoenen worden behandeld en er wordt afscheid genomen van oud-bestuursleden Ton Arnout en Manuela Bakker.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 19 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30