Afbeelding
Foto: Google Earth

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Eerste Uitmarkt BuitenGewoon Texel in centrum Den Burg

Algemeen

Stichting Texel CultuurEiland houdt zaterdag 28 mei in het centrum van Den Burg de eerste editie Uitmarkt BuitenGewoon Texel. 

Op de Uitmarkt BuitenGewoon Texel wordt zoveel mogelijk de culturele agenda van het eiland Texel gepresenteerd. Het is de bedoeling dat hier zoveel mogelijk Texelse kunstuitingen en evenementen zijn vertegenwoordigd zodat Texelaars en bezoekers van eiland een divers programma voorgeschoteld krijgen van wat er zich zoal op Texel de komende periode afspeelt op muzikaal en cultureel gebied.

Tijdens deze eerste editie van de Uitmarkt krijgen de deelnemers van de Texelse Cultuurnacht, die helaas door de corona periode twee jaar niet door kon gaan, ook de mogelijkheid om op te treden. Het belooft dus een mooi divers spektakel te worden in het hartje van den Burg.

Op diverse podia zullen activiteiten gepland worden volgens een strak blokkenschema zodat de bezoeker een keuze kan maken welke programmaonderdelen de voorkeur hebben om te bekijken. Voor de kunstvormen waar dat van belang is, zijn marktkraampjes voorhanden om een mooie presentatie neer te kunnen zetten. 

Er zijn al een aantal aanmeldingen van kunstenaars en bands die zich willen presenteren op 28 mei. De stichting is nog op zoek naar meer deelnemers en doet dan ook via deze weg een oproep om je aan te melden als je wilt optreden, je evenement wil promoten of iets wilt laten zien op cultureel gebied tijdens deze Uitmarkt BuitenGewoon Texel. 

Wanneer je wilt deelnemen, je evenement wil promoten of wanneer je een performance wilt verzorgen voor een breed publiek kun je contact opnemen via info@texelcultuureiland.nl. Aan een deelname zijn geen kosten verbonden, dus gratis publiciteit tijdens de eerste Uitmarkt BuitenGewoon Texel.

De aanmeldingen moeten het liefst voor 10 mei in het bezit zijn van Stichting Texel CultuurEiland zodat we op tijd een gedegen afwisselend programma kan worden neergezet voor Texelaar en alle bezoekers van het eiland.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 5 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen gisteren
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30