Harry Nieuwenhuizen van de Rabobank met Hans Bergamin van de paardensportvereniging.
Harry Nieuwenhuizen van de Rabobank met Hans Bergamin van de paardensportvereniging. Foto: Rabobank

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Zonnedak op manege

Algemeen

Er komen zonnepanelen op het dak van Manege Akenburg aan de Akenbuurt bij Den Burg. Het resultaat van een actie waarbij leden van de Rabobank konden stemmen op scholen, bibliotheken, theaters en buurthuizen. De winnaar krijgt tot 50 procent korting op zonnepanelen.

“De zonnepanelen op het nieuwe dak passen mooi in het duurzame plaatje voor de toekomst. Het is een uitstekende aanvulling op het nieuwe dak wat een perfecte zonligging heeft, tevens gelegen op Texel met de meeste zonuren. De grote rijhal van 30 x 80 meter wordt verlicht door 5 lichtstraten voorzien van led lampen. Fantastisch dat we met de opbrengst van deze panelen de rijbaan goed kunnen gaan verlichten”, vertelt Charity Wetsteen van het bestuur van Paardensportvereniging Texel.

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben 1625 Rabobankleden in de regio Kop van Noord-Holland hun stem uitgebracht. Paardensportvereniging Texel, Stichting Den Krieck en Stichting Dorpshuis Prins Maurits krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.

Harry Nieuwenhuizen, directeur coöperatieve Rabobank regio Kop van Noord-Holland: “Theaters, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

De Rabobank gaat samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe zij geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen. De bank houdt workshops voor verenigingen en stichtingen om te versterken, met tips over het werven van leden en vrijwilligers, geld genereren, een gezonde kantine en communicatie. 

Op 16 mei start de inschrijving voor de stemcampagne Rabo ClubSupport. Leden van de bank bepalen zo de verdeling van het budget. Rabobankleden konden zich inschrijven voor de collectieve aanschaf van zonnepanelen. Samen met de leden wil de bank meer impact maken op een duurzame leefomgeving. Ruim 27.000 leden uit het land hebben zich ingeschreven tijdens de voorinschrijving. Daarmee heeft de bank een korting van 23% op de aanschaf van zonnepanelen onderhandeld bij haar partners.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 7 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 12 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1