Afbeelding
Foto: Fotografie José de Jong

Dit artikel is geschreven door
Steffanie Blokker

Werken in de zorg op Texel

Algemeen Gezond & Fit

Hoe fijn zou het zijn als je na een mooie werkdag in de zorg lekker nog even kunt struinen op één van de breedste stranden van Nederland? Of een mooie wandeling kunt maken door de duinen?

Dit ideaalbeeld is dichterbij dan je denkt. Het kan namelijk op Texel. Sophia Schaper (47) woont en werkt op het eiland en zou niet anders meer willen… “Ik heb eigenlijk mijn hele leven in de nachthoreca gewerkt en ik woonde in Kampen”, vertelt Sophia die sinds twee jaar op Texel woont. 

Dat leek mij helemaal te gek, want uiteindelijk wilde ik weer graag op een woongroep staan met mensen met dementie

De eerste keer dat ik met de zorg in aanraking kwam, was toen mijn oma dementerend was. Ze was mijn beste maatje en ik wilde weten wat dementie inhield. Ik besloot vrijwilligerswerk bij mensen met dementie te gaan doen om zo meer te leren over het ziekteverloop.’ Toen Sophia 43 was, wilde ze stoppen met het werk in de horeca. Toen een jaar later ook haar oma overleed, besloot ze haar zus achterna te gaan richting Texel. Ik zocht werk en mijn zus en ik zaten allebei vacatures op het eiland te bekijken toen we tegelijk zeiden: “Ik heb er één die past!” 

Hier leer ik meer over de medische handelingen die ik voor mijn examen goed moet kennen

Het bleek de vacature voor woon-assistent bij Omring te zijn. Ik besloot direct te solliciteren. Tijdens het gesprek kreeg Sophia te horen dat er doorgroeimogelijkheden zijn en dat zij bijvoorbeeld een opleiding tot Verzorgende IG kon gaan doen aan de Texelse Zorgopleiding; een eigen opleiding van Omring in samenwerking met het ROC om zelf personeel op te leiden. “Dat leek mij helemaal te gek, want uiteindelijk wilde ik weer graag op een woongroep staan met mensen met dementie. Ik heb het aanbod dus met beide handen aangegrepen.”

De tweede stage van Sophia vindt plaats bij de Thuiszorg op Texel. “Hier leer ik meer over de medische handelingen die ik voor mijn examen goed moet kennen. Ondanks dat dit ook fantastisch werk is, weet ik zeker dat ik met mensen met dementie wil werken. “

Gelukkig krijgt Sophia die baangarantie ook van Omring en weet zij zeker dat zij haar droomfunctie straks kan vervullen. ‘Dan sla ik twee vliegen in één klap; ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en als ik vrij ben, heb ik vakantiegevoel. Wie wil dat nou niet?’ Meer weten over werken in de zorg of de Texelse Zorgopleiding? Ga naar werkenbijomring.nl

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 13 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30