Raadzaal gemeentehuis.
Raadzaal gemeentehuis. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Partijen met elkaar in discussie tijdens Texels verkiezingsdebat

Algemeen

De Texelse media houden vrijdagavond 11 maart gezamenlijk een verkiezingsdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart.

Tijdens het debat krijgen de politieke partijen op Texel de gelegenheid met elkaar te discussiëren over onderwerpen die op het eiland spelen, om vragen van Texelaars te beantwoorden en om zaken die zij belangrijk vinden naar voren te brengen. 

Het debat wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door de Texelse Courant, Texel Kijken en Luisteren, de Helderse Courant, Radio Texel en de Texelse Media. Het verkiezingsdebat is voor iedereen rechtstreeks te volgen via de diverse kanalen van de media op Texel. Het debat wordt gehouden in het gemeentehuis. De presentatie is in handen van Tessa van Daalen en Henk Slikker. Texelaars die vragen willen voorleggen aan de politieke partijen kunnen deze van tevoren indienen via de website www.vragenvandetexelaar.nl. De vragen komen vervolgens aan de orde in het verkiezingsdebat. 

Het debat kent ook een ludiek onderdeel: ‘Ranking de Lijsttrekkers’. Op de website staan vier stellingen over de lijsttrekkers waarbij een volgorde aangegeven moet worden. De einduitslag van ‘Ranking de Lijsttrekkers’ komt vrijdagavond 11 maart tijdens het debat aan de orde. Het is de tweede keer dat de media op Texel gezamenlijk een verkiezingsdebat organiseren; de eerste keer was vier jaar geleden bij de vorige verkiezingen. Het debat wordt - net als vier jaar geleden - mogelijk gemaakt door de gemeente.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 19 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 21 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00