Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Balans terugbrengen met behandelingen”

Algemeen Gezond & Fit

“De overgang kan een pittige periode zijn voor vrouwen. Voetreflextherapie kan de klachten niet helemaal wegnemen, maar haalt de scherpe randjes er wel vanaf”, vertelt Sandra Koopmans van Voetreflexpraktijk Sereen uit Den Hoorn.

Wat ik terugkrijg van de vrouwen die ik behandel, is dat dat dat rottige gevoel minder vaak, minder lang en minder heftig voorkomt

“De overgang is iets natuurlijks en op dat punt ook iets moois, maar het zorgt wel voor ongemakken. Opvliegers kunnen overdag behoorlijk lastig zijn en ’s nachts liggen vrouwen er vaak wakker van. Door slaapgebrek in combinatie met een verandering in de hormoonspiegel, worden de lontjes ook korter. Ik focus me op de hormoonklieren om de balans in de energiestromen weer te herstellen en rust te brengen”, vertelt Sandra.

De voetreflextherapeut vertelt dat vrouwen in de overgang voor opvliegers al vaak last hebben van een onprettig gevoel. “Wat ik terugkrijg van de vrouwen die ik behandel, is dat dat dat rottige gevoel minder vaak, minder lang en minder heftig voorkomt. Helemaal weg krijg ik de klachten natuurlijk niet. Ik ben geen wonderdokter, maar het ongemak wordt minder en is beter te verdragen” 

Sandra richt zich bij de behandeling specifiek op de disbalans in het lichaam. “Ik voel direct welke hormoonklieren aandacht nodig hebben en welke sedatie. Verder richt ik me op de organen. De lever is nodig bij het afbreken van het overschot van hormonen in het lichaam en de nieren nemen de rol van het afvoeren van de afvalstoffen van het lichaam via de urine op zich. Tot slot focus ik me op de hypothalamus, een klein gedeelte van de hersenen dat onder meer belangrijk is voor de temperatuurregulatie van het lichaam. Ik merk dat ik er na een aantal behandelingen hele blije dames voor terugkrijg en daar doe ik het voor.”

Zwangerschap

Ik heb mezelf ook behandeld tijdens de zwangerschap, alle drie de keren met succes

Sandra behandelt ook vrouwen in verschillende trajecten van de zwangerschap. “Dat kan al zijn bij menstruatieproblemen. Bij de ene vrouw is die onregelmatig, andere vrouwen hebben last van krampen of rugpijn. Met voetreflextherapie kun je die klachten verminderen. Vrouwen die zwanger zijn, hebben in veel gevallen last van misselijkheid of constipatie. Door de juiste energiepunten te stimuleren, kun je daarmee helpen. Ik heb mezelf ook behandeld tijdens de zwangerschap, alle drie de keren met succes. Het weeïge gevoel blijft, maar ik heb nooit hoeven spugen.”

Het is lastig om alle voordelen van voetreflextherapie in de verschillende facetten te vatten in één tekst, daarvoor is er simpelweg teveel te beschrijven. “Voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap, bij het opwekken van de bevalling, bij stuitliggingen en na de zwangerschap. Altijd zijn er behandelingen die bepaalde klachten kunnen doen verminderen. Met voetreflextherapie pak je de energiebanen aan en herstel je balans. Na de zwangerschap is het mooi als een vrouw zichzelf die rust gunt. Door even rust te nemen, kan een moeder daarna juist meer geven.”

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45