Afbeelding
Foto: Roparun

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Roparun Snertloop op 5 maart

Sport

De Snertloop kon vanwege corona de laatste twee jaar niet gehouden worden, maar nu is het eindelijk weer zo ver. Op zaterdag 5 maart is de inschrijving vanaf 14:00 uur in het Sluftercafé, deelmame kost €10,- per persoon inclusief een heerlijke kom snert na afloop (ook vegetarisch). Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden; 6, 10 en 15 kilometer. 

Elke deelnemer, jong en oud, kan aangeven welke afstand de voorkeur heeft en krijgt vervolgens een gidsloper toegewezen. Er zijn gidslopers voor de 6, 10 en 15 kilometer en voor verschillende tempo’s. Wandelaars zijn ook van harte welkom op de geheel bewegwijzerde route van 6 kilometer. Omdat hier geen gids voor nodig is kunnen zij direct na inschrijving vertrekken. De hardlopers vertrekken om 14:30 uur. Hardlopers die de korte afstanden lopen komen eerder aan en hardlopers die een lange afstand lopen komen als laatste aan om een heerlijke kom erwtensoep te eten in het Sluftercafé. Zo wordt het niet te druk op één moment.

De Texelrunners hopen op veel deelnemers aan deze mooie snertloop. Het geld gaat naar de Roparun en wordt besteed aan gezinnen die door de ziekte kanker getroffen zijn. De Roparun is normaal gesproken van Parijs of Bremen naar Rotterdam over ruim 500 kilometer en is daarmee de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Vanwege corona is de route dit jaar volledig door Nederland en start in het Pinksterweekend op zaterdag 4 juni vanaf het vliegveld Twenthe. De finish is maandag 6 juni in Rotterdam. De Texelrunners doen dit jaar voor de 10-de keer mee.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2