Dwight Penha met de pakken koffie.
Dwight Penha met de pakken koffie. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inzameling levert 603 pakken koffie op

Algemeen

De jaarlijkse inzameling van waardepunten van Douwe Egberts heeft 603 pakken koffie opgeleverd voor de Texelse voedselbank.

De pakken koffie (Aroma Rood) arriveerden woensdag in Den Burg. Dwight Penha van de Texelse voedselbank had ze meegenomen van het regionaal distributiecentrum in Amsterdam waar de koffie voor Texel klaar stond. 

De 603 pakken koffie zijn het resultaat van de inzameling die in december op het eiland werd gehouden. Bij de supermarkten stonden inzameldozen waar de waardenpunten van DE ingedaan konden worden. Ze konden ook worden afgegeven bij de voedselbank in het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat. Dat leverde 260.000 waardepunten op. Marrigje Barnard uit Den Burg zorgde ervoor dat de punten werden geteld en gesorteerd.

De inzameling werd gehouden door de voedselbank en Lions Club Texel. Het was de vijfde keer dat zij de handen ineen hadden geslagen voor de koffie. De actie was onderdeel van een landelijke inzameling die de Lions, de voedselbanken en Douwe Egberts nu voor de tiende keer hebben gehouden. Daar deden in totaal 150 Lions Clubs en zestig voedselbanken aan mee. Het leverde landelijk bij elkaar opgeteld 188.000 pakken koffie op. In tien jaar tijd zijn landelijk tot nu toe 1,2 miljoen pakken koffie opgehaald met de actie.

Koffie is over het algemeen geen product dat vaak bij voedselbanken wordt afgeleverd. Volgens de voedselbanken en de Lions is het wel prettig als het aan de voedselpakketten kan worden toegevoegd, zodat de mogelijkheid bestaat om koffie te drinken. In december 2022 wordt naar verwachting een nieuwe inzameling gehouden. In de loop van het jaar kunnen bij de voedselbank ook al waardepunten worden afgegeven.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 18 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30