Hercule Poirot en consorten in Death on the Nile.
Hercule Poirot en consorten in Death on the Nile. Foto: Rob Youngson

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Agatha Christie in Cinema Texel

Algemeen

In Cinema Texel zijn op dit moment verschillende films te zien. Van tekenfilms en een grote rode hond voor de jeugd tot actie met Spider Man, spanning op de Nijl en het ballet Romeo en Julia.

Death on The Nile 


Death on The Nile is een film naar een boek van Agatha Christie over detective Hercule Poirot. Zijn Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en piramides. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met wendingen die verrassen tot de laatste ontknoping. Een andere film is Spider Man No Way Home die als verrassing van het winterfilmseizoen wordt genoemd. De film krijgt wereldwijd lovende kritieken. Maandag 21 februari wordt het ballet Romeo en Julia vertoond. Een prachtige voorstelling van het Royal Ballet en het Royal Opera House. De romantische Nederlandse komedie Ik Wist Het! is ook dagelijks te zien. Voor de jeugd is er een ruim aanbod met Maya de Bij, Clifford de Grote Rode Hond, Sing 2, Monster Family 2 en Hopper en de Hamster der Duisternis. 

Reserveren via www.cinematexel.nl of 0222 312027.

Spiderman No way home

We started getting visitors… from every universe. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn. Met o.a. Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon en Marisa Tomei.

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 10 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 13 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 13 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30