Joram Timmerman.
Joram Timmerman. Foto: Kook Atelier

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“The considerate collection”

Algemeen

Het Kook Atelier op Oost is toegetreden tot een select gezelschap. Het hotel en restaurant is als gastronomische bestemming in Nederland toegelaten tot ‘the considerate collection’ van de internationale reis-community SLH - Small Luxury Hotels of the world. SLH is verdeeld over negentig landen bestaande uit een selecte 520 hotels waarvan slechts vier andere bestemmingen in Nederland.

Ondernemersstel Valerie Jongeneel en Joram Timmerman openden de deuren van hun boutique hotel en restaurant het Kook Atelier ‘op Oost’ in juli 2020. SLH omarmt ondernemers die het verschil willen maken door oprecht groen te ondernemen en die het graag net even anders doen. Of zoals zij het benoemen: “independent minds” die daad bij het woord voegen, ook in lastige tijden. 

SLH: “We weten dat het nemen van kleine stappen uiteindelijk groot verschil maakt, maar we weten ook dat we veel meer dan dat kunnen doen. Daarom lanceren we de Considerate Collection, een nieuwe, door ethos gedreven groene standaard voor boutique hotels die net die extra stap zetten. Zo helpen we onze gasten bij het maken van weloverwogen reis keuzes, willen we de verwarring over certificering doorbreken en gaan we greenwashing tegen.”

SLH focust op de bewuste, energieke, culinaire en internationale gast. Ze streeft naar diversiteit en authenticiteit. Hotels worden daarom uitvoerig gescreend alvorens zij worden toegelaten tot het gerenommeerde label. De “Green Key Goud” certificering van op Oost heeft samen met de vermelding van het Kook Atelier in de MICHELIN Gids NL 2021 een belangrijke basis gelegd voor de toelating tot de considerate collection van SLH. MICHELIN prees afgelopen jaar het duurzame concept en de “smaak van de brute Texelse natuur”, kernwaarden die SLH niet zijn ontgaan.SLH: “Bewust reizen is altijd de kern geweest en het is onze visie om een toekomst te creëren waarin mensen de wereld met intentie verkennen en de integriteit ervan beschermen.”

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3