Biljarter Paul van Lee gaat in de maandagcompetitie aan kop.
Biljarter Paul van Lee gaat in de maandagcompetitie aan kop. Foto: DVO

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Biljarten weer hervat

Sport

Corona heeft halverwege november 2021 de biljartcompetities stilgelegd. Onder strikte voorwaarden zijn de competities nu weer hervat. Ook biljartvereniging DVO in de Witte Burcht is weer van start.

Normaal gesproken bestaat de competitie uit drie periodes, dit seizoen zal dat beperkt blijven tot twee. Vóórdat de competitie moest worden stilgelegd kon de eerste periode nog net worden afgerond.

Nieuwkomer Paul van der Lee ging in de loop van de eerste periode in de maandagcompetitie steeds beter spelen en eindigde onbedreigd als winnaar. Van der Lee slaagt er vaak in om op het juiste moment een serie te maken, waardoor hij met een winstpercentage van 71% onbedreigd de lijst aanvoert. Hoewel Gijs Berger deze periode wisselvallig speelde, behaalde hij wel het hoogste gemiddelde (2.24) en had een uitschieter met de hoogste serie (33). 

Op de donderdagavond verbeterde Marc Schuijl zijn gemiddelde ten opzichte van het vorig seizoen en werd winnaar van de eerste periode. Santiago Gonzales, die tweede werd, heeft meer tijd gekregen om te trainen, hetgeen te zien is aan zijn verbeterde gemiddelde (van 0.9 naar 1.1). Hier werd het hoogste gemiddelde zoals te verwachten was gespeeld door Marc Prins (5.09), die uiteraard ook tekende voor de hoogste serie (84!), gevolgd door John Sessink (gemiddelde 2.58, hoogste serie 20). 

De winnaar van de eerste periode op de vrijdagavond is Marc Schraag. Hier speelde Robbin Nieuwenhuis het hoogste gemiddelde (3.43), die ook de hoogste serie op de vrijdag voor zijn rekening nam (32). 

Behalve libre worden er bij DVO ook een competitie bandstoten (dinsdagavond) en driebanden (woensdagavond) gespeeld.

Op de dinsdagavond ging de strijd om de eerste plaats tussen Piet Grisnich, Ries Balk en Pieter Duin. Duin, een nieuwkomer in het bandstoten, zag zijn secure en regelmatige spel beloond en pakte de koppositie. Het hoogste serie werd gemaakt door Balk (14), het hoogste gemiddelde werd gespeeld door Robbin Nieuwenhuis (1.54).

Bij het driebanden moest Cees Mets alle zeilen bijzetten om Cor Huisman voor te blijven. Uiteindelijk lukte dat nipt. Het hoogste gemiddelde werd hier gespeeld door Marc Prins (0.64), die ook de hoogste serie (8) speelde. 

De uitslagen en de lopende competities zijn te volgen op www.biljartenoptexel.nl

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3