Anneke Visser-Veltkamp, nummer 2 op de kieslijst van de PvdA.
Anneke Visser-Veltkamp, nummer 2 op de kieslijst van de PvdA.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Anneke Visser-Veltkamp op twee bij de PvdA

Politiek

PvdA pro Texel presenteert de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Opvallende nieuwkomer op 2 is Anneke Visser-Veltkamp. De lijst wordt zo als verwacht aangevoerd door Remko van de Belt die op dit moment wethouder is. Een terugkeer in de politieke arena lonkt voor oud-wethouder Eric Hercules die op drie staat.

Momenteel is Anneke commissielid en lid van de Auditcommissie. “Ik heb ervaring opgedaan, voel steun van alle kanten en ben nu er nu klaar voor om raadslid te zijn”, vertelt ze. Door het overlijden van Dries Veltkamp moest de lijst op het laatst worden aangepast. “Dries staat helaas niet op plek 3, wat zijn grote wens was.” Eric Hercules, oud-raadslid en –wethouder, schuift door naar plek 3.

Op 4 Nils Lely, die nu in de raad zit. Met trots presenteert de Texelse afdeling Tweede Kamerlid Gijs van Dijk die op plek 14 staat. De lijst wordt eervol afgesloten door Alfred Schaatsenberg, vele jaren raadslid.

De PvdA omschrijft het als een “stabiele lijst”, met een vijftal frisse nieuwkomers. “Bestuurskracht, creativiteit, vernieuwing en betrouwbaarheid, dat komt tot uitdrukking met deze mensen,’ naar mening van de kieslijstcommissie. Remko van de Belt, momenteel wethouder, is ook de kandidaat-wethouder bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de derde week van maart.

Kieslijst:

1. Remko van de Belt, Den Burg; 2. Anneke Visser, Den Burg; 3. Eric Hercules, Den Burg; 4. Nils Lely, Den Burg; 5. Lara Kiljan, Oosterend; 6. Yolanda Legierse, Den Burg; 7. Dirk Breedveld, Den Burg; 8. Carst Komdeur, Oudeschild; 9. Arthur Oosterbaan, Den Burg; 10. Sietse v.d. Heide, De Cocksdorp; 11. Annemarie Swart, De Waal; 12. Isabel Gonzalez, De Waal; 13. Arnold van Bruggen, Den Hoorn; 14. Gijs van Dijk, Den Burg; 15. Henk Hilstra, De Koog; 16. Herman Ridderinkhof, Den Hoorn; 17. Al-fred Schaatsenberg, Oudeschild.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 13 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1