Kee Sman bij haar expositie in de 12 Balcken.
Kee Sman bij haar expositie in de 12 Balcken. Foto:

Tenstoonstelling ‘Blue Moon’ in Taveerne De Twaalf Balcken

Cultuur TexelTips

In de serre van Taveerne De 12 Balcken in den Burg is tot 18 april de expositie “Blue Moon”, met art prints van Kee Sman te zien.

Kee, voluit Hanna Lillie Kee, is geboren en getogen op Texel, 24 jaar en afgestudeerd als grafisch vormgever aan het Media College in Amsterdam. Tekenen deed ze van kleins af aan al en nadien maakte ze, naast haar werk als grafisch ontwerper, graag illustraties. In 2020 startte ze haar eigen bedrijf: Hanna Lillie Design. “Het onderwerp de vrouw staat centraal in mijn illustraties. Van seksualiteit tot fashion. Het belangrijkste vind ik de kracht en schoonheid van een vrouw uit te beelden.”

Eerder seriewerk van Kee Sman bestond uit gewaagde en licht suggestieve portretten van impressieve vrouwen. “Ik hou ervan om een vleugje humor mee te geven in m’n werk omdat ik ervan overtuigd ben dat humor en die bijkomende glimlach de brug vormen naar begrip en liefde”, vertelde ze eerder.
Ze tekent de Art Prints op haar iPad en bewerkt die vervolgens op haar laptop. “Voor een serie zoals Blue Moon maak ik een kleurenpalet, het gebruik van (felle)kleuren is heel belangrijk in mijn werk.” Het proces van het maken van mijn Art Prints of achtergrondverhalen kunnen haar volgers zien en lezen op social media. Sinds de afronding van haar studie woont en werkt Kee Sman op Texel.

Na de portretserie “Maneater “, vorig jaar te zien in het Glazen paleis in de Wezentuin, combineert ze in deze tentoonstelling enkele highlights uit deze serie en alvast een deel van haar nieuwe collectie “Blue Moon”.

Deze serie is geïnspireerd op vintage foto’s uit de jaren ‘50 waarbij ze verschillende stijlelementen mixt en hergebruikt zodat het vrolijke maar vooral ook eigenzinnige vrouwen worden met een vleugje nostalgie.

De 12 Balcken is van maandag t/m zaterdag open van 10.00-22.00 en zondag van 17.00-22.00. De tentoonstelling is vrij te bezoeken en al het werk is ook te koop.

Van onze partners