Nick Ran is lijsttrekker.
Nick Ran is lijsttrekker. Foto: Gertha Wessels

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

VVD maakt als eerste lijst bekend

Politiek

De VVD heeft als eerste van de Texelse politieke partijen de lijst openbaar gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. Eerder maakte de partij al bekend dat Nick Ran (39) lijsttrekker en potentieel wethouderskandidaat is. Nu zijn ook de andere namen bekend. 

De top vijf wordt achtereenvolgens gevuld met Albert Huisman (nu commissielid), Jur Schuiringa (nu raadslid), nieuwkomer, Robin Koenen en Isabel Boschma-van der Star. Hennie Huisman, bezig aan haar derde termijn als wethouder, keert zoals verwacht niet terug op de lijst. Dit geldt ook voor Peter van Sijp. Hij maakt na twee periodes als raadslid op Terschelling en twee periodes als raadslid op Texel plaats voor nieuwe kandidaten. Eind deze maand komt de VVD met meer nieuws over Peter naar buiten. 

“De partij geeft gehoor aan de roep om verfrissing (negen kandidaten onder de veertig red.), met een kieslijst waarop veel nieuwe namen zijn te vinden. VVD Texel heeft een groep enthousiaste mensen aan zich gebonden, met zeer verschillende achtergronden en expertises, die allen bereid zijn hun aandeel te leveren voor de Texelse politiek. Ze worden de komende jaren gekoppeld aan de onderwerpen waarin zij thuis zijn, waarbij ze begeleiding krijgen van mensen binnen de partij met veel politieke ervaring. Op die manier kunnen ze doorgroeien en zorgt VVD Texel voor een stabiele toekomst. Met mensen waarop u kunt bouwen. Doeners, geen dromers”, stelt de partij in een begeleidend persbericht. In totaal staan er zestien mensen op de lijst van VVD Texel. Naast bovengenoemde namen zijn dat Joost Albers, Jan Aris Eelman - eerder Texels Belang en Eiland Belang, Carmen van der Werff, Paul Kaak, Ireen Boekel, Joren Bakker, Dennis van der Kooi, Anita Huisman, Jan van Wijk, Martijn Rosman en Grischa de Winter. Kiezers hebben volgens de VVD niets aan losse kreten of details die misschien even lekker klinken, maar op den duur niets bijdragen aan ons mooie eiland”, schrijft de VVD over het verkiezingsprogramma dat vanaf vandaag te lezen is op de website Texel.vvd.nl.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3