Afbeelding
Foto: Archief Texels Courant

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Scherpere controle naleving regels winkels en horeca

Algemeen

De gemeente controleert scherper of door winkeliers en horecabedrijven de regels voor het zogeheten “click en collect” goed worden nageleefd.

“Het gaat echt te ver als ondernemers bijvoorbeeld online aangeven dat er voor een bepaalde tijd gewinkeld kan worden. Net als het open doen van een winkel en mensen binnenlaten”, schrijft burgmeester Uitdehaag in een email aan ondernemers.

“Voor uitgiftepunten (ook voor de horeca) geldt dat deze sober ingericht moeten zijn. Dit zodat er geen oploop van publiek ontstaat. Dus bijvoorbeeld geen muziekboxen.”

Uitdehaag toont wel begrip voor de situatie waarin ondernemers verkeren. “Een ondernemer wil ondernemen op de wijze waarop die dat zelf graag wil en deze regels verhinderen dat. Tegelijkertijd hoop ik dat juist door deze regels de beperkingen van de lockdown ook zo snel mogelijk weer voorbij zijn.”

“Voorkomen moet ook worden dat zowel inwoner als toerist het gevoel krijgt dat er op Texel niet serieus met de bescherming van de volksgezondheid wordt omgegaan.”

Komende dagen kijkt de gemeente of het naleven van de regels beter gaat. Mocht deze week geconstateerd worden dat een winkel open is, al dan niet voor winkelen op afspraak, dan zal de burgemeester tot de formele handhaving overgaan. Te denken valt aan een boete van minimaal €4.000,-, uiteindelijk zelfs een volledige sluiting van een winkel.

Uitdehaag: “Hopelijk hoeft het zover niet te komen. Tevens hoop ik oprecht dat de beperkingen van de lockdown ook voor jullie zo snel mogelijk opgeheven worden en dat een nieuwe lockdown in 2022 niet meer aan de orde zal zijn.”

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3