Afbeelding
Foto: ECOMARE

Vuurtoren ‘s avonds open in herfstvakantie

Algemeen TexelTips

In beide herfstvakantieweken is de vuurtoren op dinsdag, woensdag en donderdag tot 21 uur geopend. Je kunt dus ook kiezen voor een tijdslot tijdens de schemering of in het donker. Of zorg dat je met zonsondergang boven bent en geniet van het unieke uitzicht terwijl de hemel roze kleurt!

Vanaf de Texelse vuurtoren zijn, bij helder weer, de lichtbundels van de vuurtorens van Den Helder, Vlieland en Terschelling ‘s avonds goed te zien. De verlichting op de schepen, in de huizen van de Cocksdorp en van de vuurtoren zelf maken het tot een unieke ervaring om de toren in het donker te beklimmen.

Bij harde wind (vanaf windkracht 8) kan besloten worden de toren te sluiten. In tegenstelling tot de andere musea is het reserveren van een tijdslot, nog noodzakelijk. Voordeel: je bent verzekerd van je bezoek en de drukte blijft beperkt. Zeker bij de avondopenstellingen is het aan te bevelen ruim op tijd een kaartje te kopen.

De verlengde openingstijd van de vuurtoren is op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 oktober. Op deze zes dagen is de toren tussen 10 en 21 uur te bezoeken.

Alle andere dagen van oktober is de vuurtoren van 10:00 tot 17:00 uur geopend.

Van onze partners