Afbeelding
Foto: Leo van Ruyven

Nieuwe film over smederij in Museum Waelstee

Algemeen TexelTips

In Museum Waelstee in De Waal draait sinds kort een nieuwe film over smeden en de smederij.

Bij de vaste collectie en de exposities zijn op meerdere plaatsen in het museum doorlopend verschillende verklarende korte films te zien. De bezoekers kunnen ontspannen naar deze filmpjes kijken. Dit wordt volgens het museum bijzonder gewaardeerd. Even rustig zitten en kijken. Zo draaien er onder meer films over de expositie ‘Van vlas tot linnen’, de meekrapteelt, de Watersnoodramp en restauratie van het schilderij ‘De aanbidding der Koningen’.

Sinds kort is hier dus de levensechte nieuwe film over de smeden en de smederij aan toegevoegd. De smeden geven demonstraties op dinsdagmiddag en woensdagmiddag, maar nu is de werking van de smederij ook op locatie te zien als er geen smeden aanwezig zijn.

Daarnaast biedt het museum een uitgebreide collectie historische rijtuigen, over de geschiedenis van de landbouw op Texel kan een kijkje worden genomen in de schapenboet, er is aandacht voor het bereiden van zuivel en vele andere zaken. Hoewel het museum bij toeristen niet het meeste bekendheid heeft, geeft het de echte Texelliefhebber veel kennis van het Texel van vroeger. Mede vanwege het nostalgisch karakter van Waelstee - het vroegere Cultuurhistorisch Museum - is het ook zeer geliefd bij de eilandbewoners zelf.

Demonstraties worden aangekondigd op de website www.cultuurmuseumtexel.nl

Van onze partners