Peter met dochter Jimmi (23-2-2021) en Chris met dochter June (4-2-2021)
Peter met dochter Jimmi (23-2-2021) en Chris met dochter June (4-2-2021) Foto: 53 Graden Noord

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

53 Graden Noord na 10 jaar nog vol inspiratie

Algemeen

Toen ze tien jaar geleden begonnen met hun bedrijf 53 Graden Noord waren ze jonge honden, net klaar met de studie. Nu zijn Peter Koorn en Chris Ellen jonge vaders. Hoewel er veel dingen zijn veranderd, is één ding hetzelfde: de slogan ‘alleskunner op reclamegebied’ is nog steeds het uitgangspunt. Hoog tijd om een bezoek te brengen aan het bedrijf dat gevestigd is aan de Spinbaan in Den Burg.

Wij geloven in samenwerking

Peter heeft de koffie al klaarstaan als Chris binnenkomt met dochter June. “Dat is wel grappig. Twee weken na mij werd Peter vader. En nee, dat is niet afgestemd”, lacht Chris. De bedoeling was om van het jubileum een leuk feestje te maken, maar corona gooit roet in het eten. Dat is jammer, want er valt genoeg te vieren bij 53 Graden Noord. De zaken gaan goed, er is nog zat inspiratie en er is voldoende personeel, zowel in Amsterdam als op Texel. De sfeer zit er dan ook goed in. Peter: “We hebben geen reden tot klagen. Wat de grootste verandering is met tien jaar geleden, is dat ons netwerk enorm is gegroeid. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Of het nu gaat om drukwerk of om campagnes, zowel offline als online. Sinds de coronacrisis zijn we ons ook meer op de consument gaan richten door diverse prints op bijvoorbeeld canvas, wandkleden en muurcirkels via Bol.com en Amazon te verkopen. De bestellingen gaan goed en inmiddels hangen onze prints in diverse woon- en slaapkamers door heel Nederland, België en Duitsland.”

In tien jaar is 53 Graden Noord uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met een breed scala aan diensten. “We ontzorgen het MKB van A tot Z op marketinggebied. Denk hierbij aan ontwerp en drukwerk, promotieartikelen, bedrijfskleding, campagnes, het bijhouden van sociale media en het bouwen en onderhouden van de website. Door onze vestiging in Amsterdam zijn we sneller op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik ben twee dagen in de week zelf in Amsterdam, dan reis ik heen en weer. Ook in Amsterdam, of eigenlijk heel Nederland inmiddels, weten bedrijven ons goed te vinden en blijven terugkomen. Onze producten zijn onze reclame. We werken met een leuk team dat inmiddels veertien mensen kent. De marketingafdeling is sinds dit jaar op Texel gevestigd”, legt Peter uit.

“Zoals gezegd, we kunnen snel schakelen. Zo kunnen we met ons team vrijwel alles bedenken en creëren en hebben een groot netwerk aan goede leveranciers. Hierdoor kunnen de mooiste producten vaak binnen no-time klaar zijn. Het blijft een kick geven wanneer we iets moois hebben gemaakt voor een klant en te horen en zien dat het werkt”, stelt Chris.

De middelen en technieken zijn veranderd ten opzichte van tien jaar geleden, het team is groter en de rest is hetzelfde

Tien jaar geleden begonnen ze zonder personeel in een klein kantoortje aan de Bernhardlaan, daarop volgde een vestiging in Amsterdam. Vijf jaar geleden volgde op Texel de verhuizing naar het huidige pand op de Spinbaan. Een pand dat ze helemaal hebben omgetoverd tot een hip en fris bedrijf met de bij velen bekende Mini Cooper direct bij de ingang. Waar zit de groei voor de toekomst? “Qua omvang hoeven we niet te groeien. We hebben een trouw klantenbestand en die willen we blijven bedienen. Er is best wat concurrentie, zeker in Amsterdam, maar dat houdt je scherp. Wij geloven in samenwerking, zoals we dat op Texel onder meer hebben gedaan met VDK Media, Bookzo en Werken op een Eiland. Bovendien moet een klant bij je passen en zodoende is er genoeg ruimte voor iedereen”, stelt Chris vast. Peter vult aan. “Wij laten ons niet afleiden en doen waar we goed in zijn. Dat werkt. Chris is nog altijd het creatieve brein en ik leid het gedeelte marketing en communicatie. De middelen en technieken zijn veranderd ten opzichte van tien jaar geleden, het team is groter en de rest is hetzelfde. Zodra de maatregelen het toelaten, komt het jubileumfeestje alsnog.”

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 1 uur geleden 4
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30