Omring biedt allerlei mogelijkheden van dagbesteding.
Omring biedt allerlei mogelijkheden van dagbesteding. Foto: Fotografie José de Jong

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Omring Texel biedt dichtbij dagbesteding

Gezondheid Gezond & Fit

Bent u op zoek naar een prettige daginvulling om nieuwe contacten op te doen, maar bent u beperkt in uw mogelijkheden? Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of dementie? Omring biedt op Texel dagbesteding aan. 

Op Texel zijn er Omringlocaties waar mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte, geheugenproblemen of psychische problemen een plek vinden om anderen te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen. 

Binnen deze locaties helpen wij u bij het vormgeven van uw dag, actief te blijven en onderdeel van de maatschappij te zijn. Op deze manier wordt het makkelijker om zelfstandig thuis te blijven wonen en de regie over uw leven te behouden. 

Kijken naar wat iemand nodig heeft.

“Om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen hebben mensen soms wat ondersteuning nodig”, aldus Ariena Muilenburg, eerst verantwoordelijk verzorgende bij dagbesteding bij het Oppertje. “Bij ons kunnen mensen een prettige dag hebben waarbij we ondersteunen als iets niet meer lukt. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen de dag vormgeven. 

We doen activiteiten waarbij herhaling en actief blijven centraal staan. Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar accepteren zoals ze zijn en helpen gedurende de dag. Zo is iedereen belangrijk in onze groep en word je gewaardeerd. 

Naast het bieden van een zinvolle dag hebben wij ook een signalerende functie en kunnen doorverwijzen als er meer ondersteuning nodig is. Ook wordt de mantelzorger ontlast waardoor zij de zorg langer kunnen volhouden.” 

Een prettige daginvulling in een veilige omgeving waar mensen u kennen en waarderen.

U bent van harte welkom voor één of meerder dagdelen bij de dagbesteding van Omring op Texel. De drie dagbestedingslocaties zijn gevestigd in Den Burg: dagbesteding in verpleeghuis Hollewal, Het Oppertje (tijdelijk in Schuttehoek) en Het Ontmoetingscentrum. Het Oppertje is zeven dagen per week open. Als u niet op eigen gelegenheid kunt komen, regelen we in overleg met u het vervoer. 

Meer informatie 

Om deel te nemen aan dagbesteding heeft u een WMO-indicatie van de gemeente nodig of een CIZ-indicatie. U betaalt een eigen bijdrage. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over dagbesteding? U kunt contact opnemen met de zorgconsulent van Omring op telefoonnummer 088 - 206 89 10 of mail naar service@omring.nl

Ook als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een indicatie kan Omring u helpen. Bent u mantelzorger? U kunt ook eerst overleggen met de wijkverpleegkundige van het thuiszorgteam in de buurt op welke manier dagbesteding u kan ontlasten.

Meer over omring op www.omring.nl

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 16 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 21 uur geleden 72
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 23 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2