Keetie Klop-Droogleever Fortuyn, Mirjam Spijker, Anne Klaarwater en Milena Hilstra van de Family Academy.
Keetie Klop-Droogleever Fortuyn, Mirjam Spijker, Anne Klaarwater en Milena Hilstra van de Family Academy.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Family Academy biedt jeugdhulp

Gezondheid Gezond & Fit

De Family Academy biedt professionele hulp aan jeugd en gezinnen. Hulp op maat en dicht bij huis: op Texel.

Bij de Family Academy kijken we op een andere manier naar een kind, vertelt Milena Hilstra relatie- en gezinstherapeut: “We kijken vanuit een breed perspectief naar het kind, het gezin en de omgeving: waar is het vastgelopen en hoe kunnen we helpen?”.

“De visie van de Family Academy die door scholing vanuit de Family Academy ook elders in het land opgang vindt, is dat problemen een signaal zijn van onderliggende patronen en dat verandering mogelijk is. Vaak is er sprake van een negatief patroon dat ontstaan is door chronische stress. Dit heeft een grote invloed op interacties binnen gezinnen en in sociale relaties. Door stress raak je gauw “uit verbinding”. 

De expertise van de Family Academy richt zich op problemen en opvoedingsvragen die hierdoor zijn ontstaan. Klachten bij kinderen die niet goed in hun vel zitten kunnen zich uiten in gedrag, hechting, stemming- of angstklachten, trauma en verlies, maar ook lichamelijke en psycho-sociale klachten. Ook is er expertise opgebouwd rondom pleegzorg en adoptie.

Milena is één van de vier gespecialiseerde therapeuten die verbonden zijn aan de Family Academy. Zij is systeemtherapeut en doet vooral relatie- en gezinstherapie. Mirjam Spijker is een breed geschoolde en zeer ervaren gz-psycholoog en mindfullnesstrainer. Anne Klaarwater is beeldend vaktherapeut, werkt met allerlei materialen, zoals verf, klei en andere kunstvormen. Ze werkt ook vanuit “acceptance en commitment-therapie”. Keetie Klop-Drooglever Fortuyn is orthopedagoog, werkt veelal vanuit cognitieve gedragstherapie en richt zich op kinderen die kampen met angst, boosheid en/of problemen die het gevolg zijn van een scheiding en is ook kinder- EMDR therapeut. 

“Therapie is maatwerk. Er zijn meerdere factoren van invloed op een probleem en er is een palet aan instrumenten dat kan helpen en de veerkracht kan versterken. Dat doen we vanuit positieve gezondheid. De nadruk ligt op de veerkracht van het kind, empowerment.” De jeugdhulpverlening door de Family Academy wordt vergoed door de gemeente. Daarvoor is een verwijzing vanuit het sociaal team, huisarts of een gecertificeerde instelling nodig.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2