Beroerde start doet ZDH de das om

Algemeen

Ondanks alle goede bedoelingen en alle waarschuwingen vooraf, beleefde ZDH thuis tegen Oudesluis een beroerde start. Na twintig minuten stonden de Zwaluwen met 0-4 achter. Ze herstelden zich aardig, maar konden een nederlaag niet meer voorkomen. Het werd uiteindelijk 2-4.

In de eerste tien minuten leek er nog weinig aan de hand, maar vervolgens knalde Oudesluis in minder dan tien minuten vier keer raak en was alle spanning verdwenen. Bij twee verre trappen werd de verdediging op snelheid geklopt, een afstandsschot verdween onhoudbaar in de hoek en balverlies werd genadeloos afgestraft. Zo beleefde ZDH weinig plezier aan de nieuwe wedstrijdbal, die was gesponsord door trouwe supporter Inse Daalder.

In het vervolg nam Oudesluis gas terug en wisten de Zwaluwen zich te herpakken. Grote kansen bleven echter uit. Vlak voor rust dook ZDH een paar keer op voor het doel van de gasten. Daniël Bakker was met een schot net naast nog het dichtst bij een goal.

Na de rust bleven Tom Bijl en Daniël Bakker in de kleedkamer achter en kwamen Mike van der Wal en Abe Roeper binnen de lijnen. De invallers zorgden voor nieuwe energie en dat resulteerde na zes minuten in een tegentreffer. Laatste man Guido Boogaard schoof door naar voren, ging een een-tweetje aan met Abe Roeper en plaatste de bal koel achter de doelman: 1-4.

Met het doelpunt leek het geloof in een beter resultaat terug te keren, want ZDH begon aardig te voetballen, al leverde dat geen grote kansen op. Pas twintig minuten voor tijd scoorde de thuisploeg opnieuw. Doelpuntenmaker was Gijs de Graaf, die zich kappend en draaiend een weg door de verdediging baande en de bal in de verre hoek schoot.

Bij Oudesluis sloeg de twijfel toe en ZDH deed er met de verse krachten Mike de Bruijn en Frenk van Heeringen nog een schepje bovenop. Maar een derde treffer zat er niet meer in, waardoor de vierde nederlaag een feit werd. ZDH staat nu samen met WMC puntloos onderaan. Zondag krijgen de Zwaluwen in Den Oever tegen Wiron een nieuwe kans om punten te pakken.