Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Herfstvakantie vol activiteiten in Museum Kaap Skil

Algemeen

Deze herfstvakantie mag een bezoek aan Museum Kaap Skil niet ontbreken op je ‘to-do lijstje’. Jong en oud kan zich er uren vermaken; er valt zoveel te zien en te ontdekken! In het openluchtmuseum zijn de ambachtslieden aan het werk en speciaal voor gezinnen is er een bingokaart ontwikkeld. En wie heeft de beste kaapskills?

De kleurige bingokaart is een variant op een speurtocht. Op speelse wijze nodigt de kaart uit tot goed rondijken in de authentiek ingerichte vissershuisjes, de smidse en het winkeltje in het openluchtmuseum. Laat je onderweg gerust afleiden door de ambachtslieden die er aan het werk zijn. Verbazingwekkend hoe handig de nettenboeter zijn net repareert, hoe de smid een prachtig ornament smeedt en hoe gelijkmatig de spinster de wol tot een draad spint!

De kaapskills zijn minder ingewikkeld dan de vaardigheden van de ambachtslieden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een bootje vouwen, steltlopen of speuren als een jutter. Ze zijn verspreid over het museum. Een leuke afwisseling tijdens het museumbezoek.

De kostbare, eeuwenoude poederdoos die is opgedoken uit het Palmhoutwrak, is nog tot 7 november te bewonderen. Ontdek het verhaal achter dit bijzondere scheepswrak vol puissant rijke objecten, waaruit duikers de mooiste voorwerpen naar boven hebben gehaald. Het Palmhoutwrak is bepaald niet het enige zeventiende eeuwse scheepswrak dat bij Texel op de zeebodem ligt. Bij Museum Kaap Skil ontdek je hoe dat zit en wat er allemaal is opgedoken.

Het museumprogramma wisselt per dag. Zo kun je op donderdag de conservator helpen bij zijn werk en vertelt de jutter op woensdag en zaterdag over zijn avonturen. Kijk voor het dagprogramma op kaapskil.nl en kies de dag met de activiteiten die jou het meeste aanspreken. Tot ziens in Oudeschild!

Afbeelding
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 9 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1