Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texel’94 pakt winst in spectaculaire derby

Algemeen

Een hattrick, een rode kaart, een eigen goal, een strafschop en een verhitte Oosterend-coach. De eerste eilandderby van het seizoen is er één om niet snel te vergeten. In Oosterend heeft Texel’94 vanmiddag met 3-5 gewonnen van SV Oosterend.

Oosterend schoot uit de startblokken en leek de strijd snel te willen beslissen. Met fanatiek kelderklasse kick-and-rushvoetbal trok de thuisclub ten strijde, met succes. Al na 25 minuten stond het 2-0. Oosterend kon zich geen betere start wensen, maar de vreugde was van korte duur. Eerst ontsnapte de thuisclub misschien wel aan rood toen een tackle van achter met geel werd bestraft en Texel’94 dat duidelijk meer voetbal in de ploeg had, bleef de aanval zoeken. Dit resulteerde in twee goals in vijf minuten. In de 33ste minuut kwam Texel op 2-1 en een paar minuten lag de bal op de stip. Waar het thuispubliek moord en brand schreeuwde om een aanslag op de keeper, wees de scheids naar de stip. Terecht volgens mensen die er dichter op stonden. Een der Strender verdedigers duwde een aanvaller van Texel’94 in de rug. Na de benutte strafschop - 2-2 -was er zodoende genoeg te bespreken voor het publiek.

De scheids die in de eerste helft goed floot, had in de tweede helft meer moeite met de wedstrijd. Soms floot hij voor kleine dingen, andere dingen zag hij over het hoofd. De beslissingen vielen vaak in het voordeel van Texel’94 uit. Aan de 2-3 in de 48-ste minuut had de scheids overigens geen schuld. Texel’94 liet zien dat er voetbal in de ploeg zit en SV Oosterend had het daar lastig mee. SV Oosterend heeft echter Yorgo Helleman. In de 51ste minuut maakte hij de de 3-3 met zijn derde goal van de middag.

Daarna pakte de scheidsrechter de hoofdrol. Een ogenschijnlijke milde overtreding werd bestraft met een tweede gele kaart, waardoor Oosterend met tien man kwam te staan. Daarna deed Oosterend wat het kon en de wedstrijd werd er niet vriendelijker op. Texel’94 bleef voetballen en combineerde er lustig op los. In de 79ste minuut viel de 3-4, maar Oosterend bleef het proberen. Sander de Haan en Yorgo Helleman bleven rennen op lange ballen en de thuisclub werd zowaar nog één of twee keer gevaarlijk. Op basis van strijd had Oosterend ook wel een punt verdiend, maar het spel van Texel’94 was over negentig minuten gezien verzorgder en dat de 3-5 viel in 89ste minuut verbaasde niemand. SVO-coach Nico Kremer kon zijn teleurstelling niet goed verbergen. Hij moest door eigen spelers tot kalmte worden gemaand na het laatste fluitsignaal. Vermoedelijk was hij boos over de rode kaart.

Na de wedstrijd stonden de spelers van verschillende teams alweer samen een biertje te doen. Bij Texel’94 is het feest, maar ook bij SV Oosterend zullen ze genoeg aanknopingspunten hebben gevonden voor een goed gevolg van de competitie.