De drie elektrische bestelbussen die vrijdag en zaterdag 5 en 6 november bij Van Sambeek in Oudeschild staan.
De drie elektrische bestelbussen die vrijdag en zaterdag 5 en 6 november bij Van Sambeek in Oudeschild staan. Foto: Gomes Mercedes-Benz Dealer

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Kennismaken met elektrische bestelbus

Algemeen

Ze werken al meer dan twintig jaar met elkaar samen en dat leidt vrijdag 5 en zaterdag 6 november tot twee bijzondere dagen. Gomes Noord-Holland B.V. organiseert deze dagen samen met Van Sambeek het eVANement.

Gomes is officieel Mercedes-Benz dealer in Noord-Holland en laat ondernemers kennismaken met elektrische bestelwagens: de eVans van Mercedes-Benz. Naast eVans zijn er ook elektrische personenwagens aanwezig. Iedereen is dus welkom. 

Elektrisch

Belangstellenden kunnen ervaren hoe het is om elektrisch te rijden en vertegenwoordigers van Gomes informeren ondernemers over de actieradius, het opladen en de mogelijkheden tot subsidies. Zo krijgt u advies hoe de eVans in uw wagenpark passen. 

Mercedes-Benz

“Elektrische bestelwagens van Mercedes-Benz bieden veel mogelijkheden en hierover kan Gomes onze medeondernemers op Texel adviseren. Zo maken zij met een TCO (Total Cost of Ownership) inzichtelijk hoeveel kosten met de aanschaf en het bezit van een elektrische bestelwagen gemoeid zijn”, vertellen Robin en Marco van Sambeek van Van Sambeek Truckservice.

Aanschaf

“De aanschaf van een eVan is in eerste instantie hoger, maar subsidiemogelijkheden maken de aanschaf aantrekkelijk. Mercedes-Benz biedt bovendien de zekerheid van MobiloVan 24-uursservice en 8 jaar garantie op het accucertificaat (dit geldt tot 160.000 kilometer). Bij Gomes krijgt u ook nog eens geen 4 maar 8 jaar gratis onderhoud bij aanschaf van een eVan. Dit maakt het opnemen van eVans in het wagenpark op lange termijn aantrekkelijk”, aldus Robin en Marco. 

Gomes

Gomes is geen onbekende voor de familie Van Sambeek. Wim van Sambeek (vader van Robin en Marco) haalde er meer dan twintig jaar geleden al onderdelen voor voertuigen. Gomes was toen alleen nog in Warmenhuizen gevestigd. Later nam het bedrijf diverse dealers in Noord-Holland over waar Van Sambeek ook mee samenwerkte. De samenwerking met Gomes werd hiervoor in de loop der jaren steeds sterker. 

Van Sambeek

Robin en Marco: “Voor benzine- en dieselmotoren kunnen Texelaars al sinds jaar en dag bij Van Sambeek terecht. 

De aflevering, het onderhoud en keuringen kunnen allemaal via ons in Oudeschild verlopen. Voor het maken van op maat gemaakte offertes brengen we Texelaars wel met Gomes in contact. Zij hebben op dit vlak veel meer kennis en knowhow in huis. 

Handig voor de Texelaars, zodat je na aanschaf niet op de overkant bent aangewezen.” 

Schilderweg

Van Sambeek is te vinden aan de Schilderweg 252 in Oudeschild. Het eVANement is op vrijdag 5 november van 13:00 tot 17:00 uur en op zaterdag 6 november van 11:00 tot 16:00 uur.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 6 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 9 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5