ZDH'ers bouwen een muurtje bij een vrije trap.
ZDH'ers bouwen een muurtje bij een vrije trap. Foto: Louis Bakker

ZDH geeft voorsprong weg

Algemeen

Bijna één jaar na de laatste thuiswedstrijd van ZDH voor corona, waarin met 1-3 van Kaagvogels werd verloren, wachtte zondag dezelfde tegenstander. Ditmaal leek het beter te gaan en kwamen de Zwaluwen al snel op een voorsprong van 2-0, maar na negentig minuten waren de punten toch weer voor de tegenstander uit Kolhorn: 2-3.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Henk Borst. Namens de KNVB had hij een beeldje meegenomen, dat hij ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van ZDH voor aanvang aan voorzitter Mike de Bruijn overhandigde. Door corona was het dit jaar niet goed mogelijk het jubileum te vieren, maar de Zwaluwen hopen dat komend jaar in te halen.

ZDH begon prima op het natte maar goed bespeelbare veld, al was de eerste kans voor Kaagvogels, dat al na een halve minuut op de paal schoot. Een minuut later ging de bal er aan de andere kant wel in. Gijs de Graaf rondde koel af, na een mooi voorbereidend werk van de jonge aanwinst Abe Roeper. Na twintig minuten scoorde De Graaf opnieuw. Uit een vrije trap vanaf een meter of vijfentwintig krulde hij de bal fraai in de rechterbovenhoek.

De voorsprong was enigszins geflatteerd, want ook Kaagvogels kreeg kansen. Nog voor rust ging de bal nogmaals op de paal en een keer op de lat. Pech voor de gasten, die na ruim een half uur wél geluk hadden, toen de bal uit een mislukte voorzet over keeper Jelmer de Ruyter in het doel verdween.

De tweede helft was duidelijk voor het vlot combinerende Kaagvogels, dat ZDH flink onder druk zette. Een tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van de snelle Tom Reijnders, die in volle sprint door zijn enkel ging. Zijn vervanger was Mike van der Wal stond koud in het veld of hij kreeg uit een voorzet van Jens Boogaard een goede kans. De bal ging er niet in.

Een kwartier voor tijd – Willem Rommets was inmiddels vervangen door de 41-jarige Mike de Bruijn – ramde de spits van Kaagvogels de bal uit een vrije trap vanaf vijfentwintig meter snoeihard in de bovenhoek. Daarna was het alle hens aan dek voor ZDH, dat aan voetballen niet meer toekwam, maar zich manhaftig verdedigde. Keeper De Ruyter verrichtte een paar knappe reddingen.

Vlak nadat Kees Lap in de ploeg was gekomen voor Jens Boogaard werd het toch 2-3. Opnieuw op ongelukkige wijze. Bij een vrije trap vloog de bal via het hoofd van verdediger Barry van der El zomaar in het doel. Een zuur resultaat voor ZDH. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Callantsoog.