Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

De Oudheidkamer zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

De Oudheidkamer in Den Burg wordt volledig gerund met en door vrijwilligers. Zij zijn de ambassadeurs van het museum. Dankzij hen is het pittoreske, authentiek ingerichte huis vijf dagen per week geopend voor bezoekers. In de vrijwilligersgroep van de Oudheidkamer is ruimte ontstaan voor nieuwe mensen. Heb jij zin en tijd om je in te zetten voor dit mooie Texelse erfgoed?

De vrijwilligers hebben uiteenlopende taken, afhankelijk van hun wensen, interesses en talenten. Zo zijn er vrijwilligers die op een vast dagdeel als gastheer/-vrouw bezoekers ontvangen, terwijl anderen zich wekelijks over de kruidentuin ontfermen. Om dit te kunnen blijven doen, is er behoefte aan nieuwe gastvrouwen/-heren. Het is niet noodzakelijk dat je wekelijks beschikbaar bent; om de beurt een dagdeel invullen kan ook, of invallen bij bijvoorbeeld ziekte.

Gastvrouwen/-heren ontvangen bezoekers, verkopen entreekaartjes en beantwoorden vragen. Zij doen dit naar wens alleen of in een tweetal. Via regelmatige werkoverleggen en periodieke thematische bijeenkomsten houden ze elkaar op de hoogte. Voor de vrijwilligers is zowel het contact met de bezoekers als onderling leuk en motiverend. Spreekt het jou aan om deel uit te gaan maken van dit team? Voor een zorgvuldige inwerkperiode zal worden gezorgd.

Wie belangstelling heeft om vrijwilliger te worden van de Oudheidkamer, kan contact opnemen met Floortje Zijm via 0222-317741 of floortjezijm@texelsmuseum.nl. Zij is ook beschikbaar voor extra informatie en vragen over de mogelijkheden.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 2 uur geleden 5
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30