Met het doorknippen van het lint opent Werner Rauwerdink, secretaris van stichting Zilveren Camera de reizen de expositie in de Burghtkerk.
Met het doorknippen van het lint opent Werner Rauwerdink, secretaris van stichting Zilveren Camera de reizen de expositie in de Burghtkerk. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Expositie Zilveren Camera in Burghtkerk geopend

Cultuur

In de Burghtkerk in Den Burg heeft Werner Rauwerdink, secretaris van de stichting Zilveren Camera, zaterdagmorgen de reizende expositie van foto’s voor de Zilveren Camera geopend. 

De expositie is naar Texel gehaald door de Stichting Texel Cultuur Eiland (TCE) en bevat meer dan tweehonderd foto’s van Nederlandse beroepsfotografen, waaronder die van de overallwinnaar Kees van de Veen. Dat is een indrukwekkende reeks over de lijdensweg en het uiteindelijke overlijden van een coronapatiënt.

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland.  De expositie kent tien categorieën waaronder regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, cultuur en natuur & wetenschap. Op veel foto’s is de impact van corona vastgelegd. Fotografen werkten als gevolg van de pandemie noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

Het bestuur van Texel Cultuur Eiland was heel enthousiast toen het te horen kreeg dat er een mogelijkheid was om deze expositie naar Texel te halen. “Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie kwam de Burghtkerk in Den Burg in beeld. Een unieke locatie voor een mooie expositie als deze.” De Zilveren Camera expo is te bezichtigen van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang van de expositie bedraagt €5,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. In combinatie met het beklimmen van de kerk is het €6,- en €3,50.

De expositie loopt tot en met zaterdag 25 september.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1