Er komen alsnog nieuwe bankjes in het park.
Er komen alsnog nieuwe bankjes in het park. Foto: Stichting De Wezentuin

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwe bankjes Wezentuin dankzij welwillende ondernemers

Algemeen

De nieuwe bankjes in het park de Wezentuin komen er. In het plan van de gemeente waren bankjes niet mee begroot. Met dank aan een aantal ondernemers komt het nieuwe meubilair - passend bij het heringerichte park - er alsnog.

Toen bekend werd dat de oude bankjes terug zouden worden geplaatst, pakte Marga Lakwijk van Stichting De Wezentuin de handschoen op. Ze benaderde de ondernemers over de kwestie en bedacht een plan waarbij ondernemers een bankje konden sponsoren. In ruil daarvoor zouden zij een plaatje met de naam van het bedrijf op de bankjes krijgen. De enthousiaste reacties stroomden binnen. Eind goed al goed, of toch niet? De gemeente zag niets in deze verkapte vorm van reclame en gaf toestemming voor het plaatsen van de bankjes, maar zonder de naam van het sponsorende bedrijf. De gemeente vond dat de bankjes vanuit Ondernemersvereniging Den Burg, Winkelhart van Texel geplaatst zouden moeten worden. De teleurstelling bij Marga was groot, ze was bang dat ondernemers zouden afhaken, terwijl alles in kannen en kruiken was. Opnieuw beginnen vanuit het Winkelhart zou weer tijd vergen, hetgeen betekent dat de bankjes er misschien pas na de zomer zouden komen. 


Stichting De Wezentuin

Ze benaderde de ondernemers en tot haar grote geluk stemden die in met de gewijzigde vorm. De bankjes komen er alsnog, ook door hulp van Winkelhart. “Er is helaas wel wat vertraging opgelopen, maar we hopen ze begin augustus te kunnen plaatsten. Ik ben heel blij dat er nieuwe banken komen. Ze zijn met zorg uitgekozen op duurzaamheid en ze passen bij de sfeer in het park en specifiek bij de groene lantaarnpalen. Ze worden alsnog geplaatst door Structon. Wij zijn heel blij met deze al bestaande samenwerking met ondernemers, die er nog meer voor zorgt dat we het centrum mooi, sociaal en leefbaar houden”, vertelt Marga. De ondernemers krijgen alsnog een vermelding, bijvoorbeeld door een bord in het Glazen Paleis. Het bouwwerk is eigendom van de stichting.

Het onderhoud van de bankjes gaat in samenwerking met Stichting de Wezentuin en Ondernemersvereniging Den Burg, Winkelhart van Texel gebeuren.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 7 uur geleden 8
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30