Het Strand van was in 2020 een groot succes.
Het Strand van was in 2020 een groot succes. Foto: Bart Heemskerk

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Het Strand van 2021

Algemeen

Het Strand van..., vorig jaar een van de eerste antwoorden op de zomer zonder muziek, keert op 23, 24 en 25 juli terug met een festival. Per dag is er ruimte voor maximaal duizend bezoekers, de tickets zijn per direct beschikbaar.

Op Texel is het strand van Paal 17 het decor van een intiem 3-daags mini-festival met optredens van Typhoon, Kraantje Pappie, Tino Martin, The Dirty Daddies en Ronnie Flex. Ook de DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano, Topic, La Fuente en Feest DJ Ruud zijn van de partij. 

Het Strand van 2021 wil met deze speciale editie vieren dat het weer mogelijk is om evenementen te organiseren. Typhoon is één van de organisatoren die vorig jaar met succes Het Strand en De Tuin van 2020 organiseerde, een reeks coronaproof concerten.

Het driedaagse festival heeft elke dag een andere line-up. Op vrijdag kunnen bezoekers meezingen met Tino Martin, The Dirty Daddies en Feest DJ Ruud. Op zaterdag is het feest met optredens van Kraantje Pappie, Ronnie Flex en Typhoon zelf. Zondag staat in het teken van dance, met shows van Sunnery James & Ryan Marciano, La Fuente en de Duitse DJ Topic, bekend van recente wereldhits als Your Love (9PM) en Breaking Me. 

Het evenement biedt per dag plaats aan maximaal zevenhonderd en vijftig bezoekers, zonder anderhalve meter. De organisatie kiest voor de beperkte capaciteit om de intieme ervaring te behouden. Glenn de Randamie (Typhoon), kijkt uit naar het weekend: “Dankzij Het Strand en De Tuin van 2020 was de zomer vorig jaar onverwacht heel erg bijzonder. De versoepelingen van de afgelopen tijd zijn fantastisch voor zowel artiesten, organisatoren als bezoekers. Voor ons reden om ons feest op Texel voort te zetten. 

Machiel Hofman, van evenementenbureau Tribe Company, vult aan: “Met het programma bieden we drie dagen lang voor ieder wat wils. Of je nu van dance, pop- of feestmuziek houdt, dit weekend kan iedereen vieren dat we weer mogen totdat de zon onder is. Hét moment waar we allemaal zo lang op gewacht hebben!”

Tickets per direct verkrijgbaar

Tickets voor de festivaleditie van Het Strand van 2021 op 23, 24 en 25 juli zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.hetstrandvan2021.nl. Naast reguliere staanplaatsen zijn er verschillende VIP-arrangementen verkrijgbaar. Bezoekers kunnen per dag een ticket kopen.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie gisteren 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30