Logo texelsecourant.nl
Wonen

Groeiende vraag voor ruim aanbod Oosterhof Wonen

  Zakelijk

Enthousiaste geluiden in de Parkstraat, waar Oosterhof Wonen met een steeds wisselende collectie meubelen inspeelt op de snel groeiende vraag. "De economie en het toerisme trekken aan. Huizen worden sneller verkocht, vakantiewoningen intensiever verhuurd. We hebben het lekker druk", vertelt medewerker Madeleine van de Kamp.

Om hun klanten toch snel en accuraat van dienst te kunnen zijn, is het team van het familiebedrijf kort geleden uitgebreid met drie nieuwe collega's. Het Oosterhof Wonen-team bestaat naast de eigenaren Jan en Kees Oosterhof nu uit Jans dochter Cindy Oosterhof, André Boogaard, Arjen Jongejan, Madeleine van de Kamp, Anita Langeveld en nieuwelingen Omer Maoz, Henk van Leeuwen en Mahmood Mutlak. 
 

De toenemende vraag heeft uiteraard ook te maken met het gevarieerde aanbod. "Van klassiek tot modern, van eiken tot de industriële look, we hebben heel veel keuze. Dat geldt ook voor bedden. Van Polypreen, boxspringbedden en matrassen voor projectmatig gebruik om bijvoorbeeld vakantiewoningen in te richten tot Auping en Tempur, het hogere segment in deze branche."

Bij Oosterhof Wonen zijn ze er trots op dat hun klanten uit binnen- en buitenland komen. "Onlangs hadden we mensen uit Utrecht in onze winkel. Wat hebben jullie mooie spullen, zeiden ze. Terwijl ze in hun eigen omgeving toch enorme meubelboulevards hebben."
   

Service en gericht advies spelen een belangrijke rol. Het liefst natuurlijk in de vorm van persoonlijk contact. "Maar we hebben laatst een bungalow op De Krim ingericht voor mensen uit Hongkong. Dat is helemaal per e-mail gegaan."

De collectie wordt voortdurend ververst. "Onze vaste leveranciers komen regelmatig langs om hun nieuwste aanwinsten te laten zien. Daarnaast bezoeken we tweemaal per jaar een grote beurs in Nieuwegein. De komende weken komen er weer allemaal nieuwe meubelen binnen."

Madeleine laat een paar folders zien. "Deze is van Dtp.import, een leverancier met kwaliteitsmeubelen uit Indonesië van gerecyclede materialen met een stoere, industriële look. Nieuw in onze showroom komt de Tuareg-collectie. Kenmerkend hiervoor zijn de stoere verweerde planken met strak metalenframe."

Recent is Oosterhof Wonen dealer geworden van het lifestyle-concept Must Living. "Een heerlijke collectie van leuke en authentieke woonspullen met altijd een vleugje feel good." Uitnodigend oogt ook de folder van Light '65, leverancier van lampen. "Lekker super trendy en tegelijkertijd stoer en stijlvol en lekker anders", lees ik.


Helemaal in lijn met deze trend is die voor vloeren. Een bekende leverancier is COREtec, gespecialiseerd in pvc, leverbaar in maar liefst zevenentwintig kleuren en heel eenvoudig te plaatsen, ook op bestaande of oneffen vloeren. "Bovendien maak je het gemakkelijk schoon, is het akoestisch dempend en krast het nauwelijks."

Stoer ogen ook de tapijten van Econyl.nl. "Vervaardigd van visnetten en ander afval. Zo sterk dat je ze zelfs met bleekwater schoon kunt maken. Een mooi idee dat je zulk materiaal een nieuwe bestemming geeft."

Het is maar een kleine greep uit het aanbod bij Oosterhof Meubelen. "We hebben niet alles in huis. Maar we kunnen alles leveren. Neem eens een kijkje op onze website of kom gewoon eens langs in onze winkel. Je bent altijd welkom."

Job Schepers
Redacteur Texelse Courant, De Koog, Horecaverslaggever. Tweets op persoonlijke titel.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Het idee van Eiland Belang om de Schulpengat te gebruiken voor seizoenspersoneel lijkt mij realistisch:Reageren!