Logo texelsecourant.nl
Restaurant De Worsteltent aan de Smitsweg in De Dennen.
Restaurant De Worsteltent aan de Smitsweg in De Dennen. (Foto's: Liselotte Schoo)

De Worsteltent: nieuw, verrassend en toch vertrouwd

  Zakelijk

Na een grondige opfrisbeurt is restaurant De Worsteltent weer open. Het interieur werd de afgelopen maanden in lichte tinten geschilderd. Met behoud van de heerlijk relaxte en enigszins mediterrane sfeer. Als je er niet dagelijks komt, zal de metamorfose je niet eens direct opvallen.

Daarmee kwam een einde aan een voor de medewerkers verdrietige periode. In oktober overleed volslagen onverwacht hun collega Henk. Vijftien jaar lang had hij deel uitgemaakt van hun team en werd hij zeer gewaardeerd door de gasten. "Hij was als een lid van onze familie", vertellen zijn werkgevers Wenny Steinmann en Fons Griffioen.

Bij de nieuwe start oogt de menukaart bekend. De koks zijn trouw gebleven aan hun geliefde stijl, geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Daarbij maken ze gretig gebruik van lamsvlees, kazen, groentes en andere echt Texelse producten. Toch zijn ook hier een paar kleine veranderingen. Een mooi voorbeeld vindt Fons zelf de eigen hotdog. "Niet zo'n standaardding uit de snackbar, maar bereid met verse zuurkool en mooie, ambachtelijke worst. Echt heel lekker!"


Bij De Worsteltent ben je al 23 jaar aan het juiste adres voor een uitgebreid diner. Maar heb je trek in iets kleins, dan is er eveneens keuze te over. Wat dacht je van een heerlijke maaltijdsalade? Of de nieuwe variant op de populaire eigen hamburger, in de vorm van drie kleinere hamburgertjes, gemaakt van rund, lam en tonijn? Of toch liever saté of een malse kogelbiefstuk? Het kan allemaal.

De Worsteltent is ook dé plaats voor verrassende evenementen. Komende dinsdag verzorgen de zoon van Fons en Wenny en zijn teamgenoten van Texel'94 B2 een benefietdiner voor het goede doel. Ze serveren het eten in hun voetbaltenue, het geld dat ze ermee verdienen is voor de clubkas. Helaas voor belangstellenden: de avond is al volgeboekt.

Dat geldt uiteraard niet voor de bekende concertserie. Van Moederdag tot en met de voorlaatste zondag van september is er iedere week een optreden, twintig in totaal. Het programma is gevarieerd, van funk tot blues en van jazz tot country. Bij mooi weer treden de muzikanten op in de heerlijk beschutte tuin (en anders in het restaurant). De concerten trekken een trouwe schare fans, al was het maar omdat De Worsteltent op fietsafstand van Den Burg ligt en je een muzikale middag dus goed kunt combineren met een lekker biertje of een glas wijn. De entree is gratis.

Een aanrader is ten slotte Live Cooking. Op de zaterdagavonden in juli en augustus bereiden de koks 'live' op het terras wisselende vis- en vleesgerechten. Rechtstreeks vanuit de rookton of vanuit de grill. Ambachtelijker bestaat er niet. Als gast hoef je ondertussen niets méér te doen dan lekker eten en drinken, gezellig met elkaar praten en ontspannen luisteren naar eigentijdse muziek.


Restaurant De Worsteltent, Smitsweg 6, 1791 PG Den Burg, tel. (0222) 310 288.

info@14sterren.nl

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

5 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Een extra nachtboot - bijvoorbeeld om 23:30 uur en 0:30 uur - is een goed idee.Reageren!