Logo texelsecourant.nl
Adv. Wonen

Bert van der Wal ziet altijd ruimte voor verbetering

  Zakelijk

"Iedere keer dat je in deze winkel komt is het weer anders", vertelt een bezoeker van Texels Wonen aan de Schilderweg nabij Oudeschild terwijl ze haar ogen uitkijkt in de 'woonloods'.

De grote hal van het bedrijf dat ook een bloembinderij en een groot buitenterrein huisvest, is gevuld met de meest uiteenlopende woonaccessoires. Een kleed gemaakt van jeanslabels, een groot assortiment aan potterie, schilderijen, beelden, waxinehouders en een schat aan andere artikelen. Een bezoek aan Texels Wonen is een uitje op zich. "We werken zonder voorraad. Als we dus een lamp verkopen, komt daar een ander exemplaar voor terug. Daarom is ieder bezoek inderdaad anders. We hebben accessoires voor ieder budget, neem nou die waxinehouders. We hebben ze van een bedrag rond de twee euro, maar ook één van euro of zeventien. De kunst is dan om wel zo in te kopen dat deze twee houders op dezelfde tafel kunnen staan", vertelt eigenaar Bert van der Wal.

In de tweeënhalf jaar dat de winkel op deze locatie zit, is Texels Wonen uitgegroeid tot het adres voor de ideale woonbeleving. "Daar zijn we ook iedere dag mee bezig. Het is nooit helemaal af. Nu is bijvoorbeeld een nieuwe verwarmingsinstallatie aangebracht, die ervoor zorgt dat het ook in de winter lekker warm is in deze grote ruimte. Mensen moeten niet meer weg willen. Nog voor kerst krijgt ook de bloembinderij een facelift", vervolgt hij. Het lijkt overbodig, ook in het bloemengedeelte ziet alles er piekfijn uit. "Het kan altijd beter. We willen nog meer sfeer aanbrengen. Het plafond wordt verlaagd en de verlichting wordt ook vernieuwd." Bert is een perfectionist. Terwijl we tussen de meest kleurrijke planten doorlopen die in dito potten zitten, ziet Bert toch alweer aandachtspuntjes en hij roept zijn team er bij.

 

"Dit moet niet zo staan. Daar moeten we echt op letten", vertelt hij. Het blijkt te gaan om een opstelling van verschillende potten op één tafel. Het toont het oog voor detail van het team van Texels Wonen. En al komt Bert hier streng over, de sfeer zit er goed in en het is erg gezellig in de bloembinderij. "We hebben echt een heel leuk team. Klein, maar hecht." Het plaatje klopt en het is prachtig om te zien hoe Bert en zijn team constant bezig zijn zichzelf te verbeteren. "Buiten wordt het ook steeds mooier. De parkeerplaats is netjes en het assortiment is een stuk ruimer. We zetten vooral in op speciale planten, potten en beelden"

Op het buitenterrein vallen niet alleen de planten op. Gele schapen, paleizen van vogelhuisjes, replica's van de beelden op Paaseiland, je kunt het niet bedenken of je vindt het bij Texels Wonen. "We kopen in bij kleine bedrijven. Het heeft voor ons geen zin om bij grote partijen in de kopen. Dan verlies je de diversiteit. Bij een bedrijf in Limburg waar we zaken mee doen, lopen we soms wel zes uur rond. In het bedrijf stellen we de artikelen die we willen aanschaffen al op. We moeten wel weten hoe het totaalplaatje eruit komt te zien. Zo komt het namelijk ook in je eigen zaak." Wie op zoek naar iets verrassends op het gebied van woonbeleving, iets unieks in de tuin wil of op een afspraak aan wil komen met een onvergetelijk boeket, doet er goed aan om eens een bezoek te brengen aan Texels Wonen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!