Afbeelding
Foto: Fotografie Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Salon Texel Natuurlijk: rust & luxe

Zakelijk

Een eigen salon was voor schoonheidsspecialiste en pedicure Rianne van Liere een langgekoesterde wens. Nu runt ze Salon Texel Natuurlijk. De nieuwe schoonheidssalon maak onderdeel uit van Hotel De Waal.

Texelaars, hotelgasten en ieder ander kunnen er terecht voor een schoonheidsbehandeling, massage of pedicure. Rianne voelt zich in de salon, ín het hotel maar met een eigen ingang aan de straat, als een vis in het water. “Ik vind het heerlijk om mensen te laten ontspannen, genieten en een gevoel van luxe te geven. Het werken met gasten is leuk. Ze komen met leuke verhalen en hebben alle tijd.”

Opleiding

Rianne volgde na de middelbare school aan het Nova College in Haarlem de opleiding tot pedicure en schoonheidsspecialiste. Daarna keerde ze terug naar Texel en deed onder meer ervaring op bij Dio Drogist, werkte als schoonheidsspecialiste bij Hotel Opduin en als invalkracht bij Beauty’s.

Belinda en Maarten hadden nog een mooie kamer over. Direct aan de straat, met een eigen ingang

Een jaar of twee geleden ging ze aan de slag bij Belinda Laan en Maarten Brugge van Hotel de Waal aan het Hogereind. Inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden, zoals bij de receptie, ontbijt, etc. Belinda liep al langer met het idee rond dat ze in het hotel wat met schoonheid en verzorging wilde doen. “We zitten hier in een mooi, rustig dorp. We hebben hier de ruimte en onze gasten hebben volop tijd om te relaxen. Thuis, tijdens hun dagelijkse sleur, komen ze er vaak niet aan toe zich eens lekker te laten verwennen. Als je ’s avonds een lekkere massage of andere behandeling hebt gehad, hou je daar een ontspannen gevoel aan over. ”

Rianne: “Tijdens het werk spraken we er wel eens over en zo kwam het balletje aan het rollen. Er kwamen allerlei ideeën boven. Belinda en Maarten hadden nog een mooie kamer over. Direct aan de straat, met een eigen ingang. Wel zo makkelijk voor Texelaars of toeristen die geen gast zijn, zodat ze niet door het hotel hoeven.”

Als je het niet kunt eten moet je het ook niet op je huid smeren

De ruimte werd omgebouwd tot een representatieve salon met alle benodigdheden. Zoals een comfortabele behandelstoel voor de gast. “Samen hebben we gezocht naar producten om mee te werken. Dicht bij de natuur en passend bij de sfeer van dit hotel en het juttersverhaal van Maarten.”

“Als je het niet kunt eten moet je het ook niet op je huid smeren”, ook de vuistregel van de productenlijn Botanical Beauty. “Honderd procent natuurlijk. Het sluit aan bij de almaar groter wordende vraag van de bewuste consument naar biologische en natuurzuivere huidverzorgingsproducten.”

“Wij werken zoveel mogelijk met biologisch geteelde producten. Daarnaast met prachtige wilde plantenextracten, dode zee mineralen en natuurlijke vitaminen.”

Producten die je tijdens een behandeling kunt ruiken, voelen en proeven. En passend bij elke behandeling. Zoals de geur van eucalyptus bij een ontspannen voetmassage.

Voetmassage

Rianne doet gezichtsbehandelingen, ontspannings- en hotstonemassages, epileren/verven of harsen van wenkbrauwen, harsen (onder)benen en oksels. En ook voetmassages en pedicure.

“Voeten worden vaak ondergewaardeerd. Pas als mensen klachten krijgen, zoals likdoorns of een ingegroeide teennagel, gaan ze naar de pedicure. Maar ook als je geen klachten hebt, houd je van een voetenbehandeling een heerlijk gevoel over.”

De aanvankelijke opening van de salon half maart dit viel ongelukkigerwijze precies samen met het moment dat Nederland in lockdown. Rianne: “Na de versoepeling zijn we in juni alsnog van start gegaan.”

Rianne werkt op afspraak. Die kan worden gemaakt via Hotel De Waal, Hogereind 28 De Waal, tel. 0222-313282.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3